![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Wszystkim
![]() to znowu ja i moje banalne pytania ..... Jak wywołać funkcję php za pomocą kliknięcia w link <A href .... > Mam plik php, który dołączam przez include, w nim jest funkcja, którą chcę wywołać kliknięciem na link. NIe wiem w ogóle czy to jest możliwe, ale jakby było to mocno pomoże sterować zawartością wczytywanych ramek. Jakby ktoś wiedział coś na ten temat, to będę wdzięczny ..... z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi a więc ja to widze tak:
masz link:
gdzie index.php to nazwa tego samego pliku a zmienna=wartosc to jakas zmienna ktora przekazujesz na początku pliku odczytujesz przekazana wartość
a pozniej gdzies w trakcie jesli bylo to co chciales to wywolujesz funkcje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
php nie ma z Twoim linkiem nic wspólnego (wogóle z html'em). Musisz, jak podał mój przedmówca wysłać do skryptu parametry.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki jakoś tak to właśnie zrobiłem,
w jednym pliku, tym z linkiem przekazuję zmienną: <?php $adres="index.html"; echo '<a href="ramkimiejsca.php?strona=miejsca/balkany2006/grecja/1.php" target="_parent">miejscach</a>'; ?> .... w tym przypadku adres strony do załadowania do ramki. a na stronie z ramkami: <? $tmp=""; $tmp=isset($_GET['strona']) ? $_GET['strona'] : ""; if($tmp!="") {$WCZYTAJ=$tmp;} else {$WCZYTAJ="miejsca/zawartoscmiejsca.html";} ?> ustawiam zmienną w zależności skąd był wywołany link, i dalej: <frame name="zawartosc" marginwidth="0" marginheight="0" src="<? echo($WCZYTAJ); ?>" frameborder="0" noresize="noresize" border="0"> ..... wczytuję zmienną do ramki ![]() w sumie proste i logiczne, ale jak ktoś raczkuje .... ja tam jestem z siebie dumny, a zainspirował mnie taki wiersz: $tmp=isset($_GET['strona']) ? $_GET['strona'] : ""; ... strasznie dużo się z niego dowiedziałem, a jeszcze nie do końca rozumiem, ale są już tłumaczenia ![]() pozdrawaim ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 06:04 |