![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--chmielu_w-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam Wszystkich.
Przedszkole to myślę odpowiednie miejsce na moje pytanie ![]() Zainstalowałem Krasnala, uruchomiłem go (pojawił się ładny zielony listek w dolnym prawym rogu pasku pulpitu) I teraz po prostu nie mam pojęcia jak wyświetlić stronę napisaną przeze mnie w php. Po pierwsze gdzie ta strona powinna być umieszczona - w jakim folderze (ścieżka) a po drugie jak mam wywołać w przeglądarce tę stronę ? Po wpisaniu w przeglądarce http://localhost/ wyskakuje jakaś stronka, ale cokolwiek tam wybiorę to mi każe podać login i hasło (nie mam pojęcia co to za login i hasło ponieważ ich nie podawałem przy instalacji, a poza tym to i tak nie wiem czy to jest właśnie dobra droga żeby wyświetlić moją skromną stronkę w php)
Powód edycji: dodałem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htdocs w katalogu z krasnalem a tam chyba w katalogu z apache ale nie pamiętam jak to było, krasnal jest od lat nierozwijany, na forum były wątki o polecanych pakietach nowszych od krasnala, poszukaj przez wyszukiwarkę - hasło krasnal
![]() odpalasz swoje pliki/skrypty poprzez localhost/nazwa_katalogu/skrypt.php Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nic nie zmieniałeś to domyślny katalog będzie na c:\Krasnal o ile dobrze pamiętam (na c:\ tak czy siak), a domyślny login i hasło:
login: root hasło: krasnal Chyba, że gość który robił krasnala zmienił te dane chociaż wątpię ![]() Btw. Krasnal jest bez sensu, lepiej było WAMP Servera zainstalować. -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nic nie zmieniałeś to domyślny katalog będzie na c:\Krasnal o ile dobrze pamiętam (na c:\ tak czy siak), a domyślny login i hasło: login: root hasło: krasnal Chyba, że gość który robił krasnala zmienił te dane chociaż wątpię ![]() Btw. Krasnal jest bez sensu, lepiej było WAMP Servera zainstalować. Tak, c:\krasnal ale pliki ze skryptami do katalogu htdocs czy jakoś tak bo w c:\krasnal jest cały pakiet i apache i php i mysql... Cała reszta się zgadza. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://twój_adres_ip/~katalog/skrypt.php
Pliki powinny byc w: C:\usr\krasnal\www\katalog\ -------------------- Zapraszam na www.SNAZ.pl - Strony i skrypty na zamówienie oraz porady dla WebMasterów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.06.2025 - 09:59 |