![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki tej stronie możecie wyszukiwać, odsłuchiwać oraz ściągać utwory w formacie mp3. Byłbym wdzięczny za oceny i co można ewentualnie poprawić.
Link: Ściągus.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Uwaga! Utwory, które ściągasz w większości posiadają prawa autorskie. "Większości" powiadasz... a więc nie wszystkie, czyli to zwykły warez. Do tego brzydki w wyglądzie ![]() // add I do tego kiepsko zabezpieczony. Mogę se wywoływać błędy. Noi pomysł mało oryginalny.. w necie jest mnóstwo takich wyszukiwarek Niewiele musiałem się natrudzić, aby rozłożyć stronę na łopatki ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moglbys mi podpowiedziec jak zabezpieczyc sie przed tym? po drugie to nie warez, pliki nie sa przechowywane na moim serwerze oraz ja ich nie uploaduje. czytalem porady prawne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do XSS'a wystarczy używać htmlspecialchars() przy wyświetlaniu danych. Dodatkowo przyda się kontrola długości danych, bo jak dawałem jakiś długi string to wywoływał się error.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
moglbys cos wiecej napisac w jakiej postaci to wstawic?
|
|
|
![]()
|
|
Zastosować tak jak każdą inną funkcję php, zajrzyj TUTAJ
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
nadal nic nie rozumiem bo jestem troche zielony w tym :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal nic nie rozumiem bo jestem troche zielony w tym :/ To zapraszamy do przedszkola, a nie prowadzisz taką dyskusję w tym dziale.Mi się wydaje, że jeżeli pośredniczysz w ściąganiu nielegalnych plików to także popełniłeś przestępstwo, ale ręki uciąć sobie nie dam. ![]() Popieram ~pyro: to już było, kiepskie. Wyszukiwarka jest niezauważalna. Strona jest nieprzejrzysta (szczególnie informacje o utworze). Co do kodu: - za dużo stylów w html-u, - brak alt-ów w img-ach, - unikach pustych div-ów, - masz h2, a nie ma h1. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie jest to nielegalne, ponieważ czytałem na forum prawnym. Link a co do tej strony postaram sie poduczyc php w lepszym stopniu bo tutaj jedynie chciałem sobie poćwiczyć. Wszystkim dziękuję za wszystkie uwagi, z pewnością pomoże to w przyszłości.7
probowalem takze uzyc tego: Kod $data2['ostatnio_szukane'] = htmlspecialchars($this->wyszukiwarka_model->OstatnioSzukane(25)), ENT_QUOTES); lecz przy probie wyszukiwania wywala mi taki blad: Kod Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/kficzol/ftp/sciagus/system/application/controllers/wyszukiwarka.php on line 51 ogolnie trudno jest cos edytowac, poniewaz jest to gotowy cms i trudno sie polapac. Ten post edytował nabuch 13.06.2009, 11:01:01 |
|
|
![]()
|
|
Dałeś o jeden nawias za dużo, tam gdzie są dwa nawiasy
// edit Cytat Nie jest to nielegalne, ponieważ czytałem na forum prawnym. Nawet jak to jest legalne, to nieetyczne. Ten post edytował pyro 13.06.2009, 13:24:01 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
ok usuniety nawiad
Kod A PHP Error was encountered Severity: Warning Message: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given Filename: controllers/wyszukiwarka.php Line Number: 51 teraz cos takiego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, to nie Przedszkole/PHP...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ale, pomoc tutaj tez mozna. btw. wszystkie wyniki wyszukiwania zapisuja sie w sql. jezeli ktos bylby chetny mi pomoc to moge udostepnic kod strony w celu znalezienia dziury
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale znajomość angielskiego to wiesz. Pomijam to.
Wygląd. Ujdzie jak poprawisz. - Pole wyszukiwania mi ginie czyli daj na niej jakieś logiczne tło - choćby białe, - Wyłącz pokazywanie błędów jak coś publikujesz, - Przycisk Wyszukaj wkomponuj jakoś obok pola wyszukiwania, - masz style w zewnętrznym css, a co tu robi znacznik style w html'u?, - odtwarzacz gotowy, muzyka z wrzuty... no a może jakaś wzmianka o tym - mimo, że wszyscy korzystają nikt nie napisze. Ogólnie strona rozlana. Stopka od lewej do prawej. Logo dosyć duże i byłoby fajne gdybyś go nie uciął tylko dał np zanikające przenikanie. Zaraz zaraz a dlaczego pod linkami do piosenek tło mi jeździ w tą i z powrotem? Hę? A w kwestii tego błędu to chyba foreach po tablicy i htmlspecialchars po stringach. Ten post edytował klocu 13.06.2009, 15:37:00 |
|
|
![]()
|
|
grafika niedlugo bedzie zmieniona bo jak na razie jest ona tylko tymczasowa. co do tego tla pod wyszukiwarka takze da sie zrobic, jednak nadal wystepuje blad gdy w pole wyszukiwanie wpisuje sie kod html
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze jedno - uduszę Cie!
Nie no żart, ale ściąganie piosenki to daj lepiej w osobne okno - bo jak ktoś Sobie przerwie piosenkę i nie może potem wrócić do przerwanego fragmentu. Oj źli będą ludzie. |
|
|
![]()
|
|
jezdzace tlo pod piosenkami juz zmienione, z tym uduszeniem juz tez
![]() edit: raportowanie bledow tez, znacznik style uzylem dlatego, ze cala strona nie chciala sie pokryc tlem, byc moze jakis blad z mojej strony Ten post edytował nabuch 13.06.2009, 15:55:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ale, pomoc tutaj tez mozna. Ale czy jest to w jakiś sposób powiązane z oceną skryptu? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
wyniklo to z tego, iz pyro mi pokazal gdzie jest dziura tylko nadal nie wiem jak ja naprawic. radzilem sie kilku osob i nadal nic.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym się kierowałeś robiąc tak wielki top, ograniczając jednocześnie widoczność pola na wyszukiwanie ? Widziałeś kiedyś jak wygląda najpopularniejsza wyszukiwarka świata (gogle, gugle czy coś takiego) ? Pole wyszukiwania słabo widoczne nawet jak wiesz gdzie jest, daj jakieś tło np. białe. Tak samo nie aktywne linki w stronicowaniu. Kod to tragedia, przykład:
Kod <link href="http://sciagus.pl/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <script src="http://sciagus.pl/js/jquery.js" type="text/javascript"></script> </head> <body> <style> BODY { background-image: url("/css/tlo.jpg"); background-repeat: repeat;} </style> <div class="body"></div> ps. Też mam taki skrypt pobierający pliki z wrzuty, kupiłem na allegro kiedyś za parę złotych ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 06:25 |