![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Wczoraj prawie skończyłem robić można to nazwać intro. Pozostało mi jeszcze uzupełnić górne menu treścią, może jakieś małe poprawki graficzne (głownie kolorystyka) . Chciałbym wiedzieć co wy myślicie o tym: http://pesarena.pl/pliki/ps/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zanim załadował mi się główny obrazek (bg.png) - pomyślałam, że nawet fajne, ale niestety po załadowaniu:
[-] zapanował kompletny chaos, jakby tysiąc elementów na raz chciało się wyróżnić, [-] jak dla mnie kompletnie nieczytelne, [-] całość wydaje mi się mocno kiczowata, [+] fajny kolor tła, [+] flagi wyglądają ciekawie, Pomijam fakt, że kompletnie nie widzę sensu robienia czegoś takiego jak intro. No, ale to Twój projekt i Twoje potrzeby ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiem . jakoś tak mam ze ciężko mi dopasować całość kolorystycznie. :/ obrazek fakt ma sporo później pogorszę nieco jakoś będzie mniej zajmował . Tzn sens jest w tym. Prowadzę stronę gry PES'a coś jak FIFA. Dużo osób wchodzi na ta stronę i nie wiedza co maja robić . dlatego zrobiłem takie jakby wprowadzenie .. głownie chodzi mi o to menu u góry, które miałoby pomoc im w odnalezieniu się, czy się sprawdzi zobaczymy później (jak nie to najwyżej daruje sobie ten pomysł). wracając do minusów co zrobić żeby nie było tak kiczowate i nieczytelne.. delikatniejsze efekty. pomniejszyć ten stadion. pousuwać coś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Wystarczy zmniejszyć ilość "efektów" do minimum, albo usunąć wszystkie. Boisko (jeżeli musi zostać) - zrobiłabym zdecydowanie mniejsze, podobnie jak adres strony. Dla mnie całość zapowiadała się apetycznie, dopóki nie załadował mi się ten główny obrazek
![]() |
|
|
![]()
|
|
zmniejszyłem adres. usunąłem efekt w tle. zmniejszyłem opacity tego napisu na dole . zmniejszyłem stadion..
Ten post edytował djbarca 5.04.2010, 22:28:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Podoba mi się niestandardowe podejście do layoutu.
Całość wymaga dopracowania, ale jak wspomniała ~Daiquiri - zapowiada się nieźle. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
A sprawdzałeś jak całość wygląda bez wszystkich "efektów", czyli projekt ociosany do: 3 flag, boiska/areny, adresu (jeszcze mniejszego), fioletowego tła i menu górnego? Mnogość ozdobników nie pomoże Twoim użytkownikom odnaleźć się na stronie, bo wtedy one robią za "przeszkadzajki"
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem, zaraz zobaczę. Ale póki co zmieniłem trochę. (zaokrągliłem rogi tego 'dymu' wokół żeby całość wydawała się bardziej okrągła niż prostokątna , mniejszy adres, zamiast the best league 3x dałem raz pod spodem to jest twoja liga , opacity tła pod flagami na mniej, stadion mniejszy i ogólnie wyśrodkowałem wszystko. A i dymki po najechaniu na odcień fioletu ). odnośnie usunięcia tego dymu wokół to nie wiem czy to dobry pomysł. Całość straciłaby wtedy ten efekt
Ten post edytował djbarca 6.04.2010, 10:37:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładnie, pięknie.
Kolorki pasują, piękne odcienie. To czerwone wokół jest wyśmienite. Flagi też są super. Logo mi trochę się nie podoba, ale ujdzie w tłoku ![]() -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
skończyłem
![]() ![]() Ten post edytował djbarca 6.04.2010, 21:00:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1-sze: http://validator.w3.org/check?uri=http://p...ine&group=0
A po 2-gie - ładny wygląd, na początku myślałem, że we flashu. 9/10 |
|
|
![]()
|
|
tzn jeśli chodzi o błędy to wiem (na końcu to poprawie) .. już niedługo to zintegruje to w system wtedy wam pokaże mniej więcej jak to będzie wyglądać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:24 |