![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie ukończyłem pisanie autorskiego systemu bloga, także nadszedł czas, by opublikować go tutaj i dać do oceny.
FUKNCJONALNOŚCI *BLOG* - wyświetlanie newsów - wyświetlanie newsów dla danej kategorii - system komentarzy z czasową blokadą - przyjazne URLe - paginacja - wyszukiwarka - formularz kontaktowy *ADMIN PANEL* - dodawanie, usuwanie artykułu (wybór kategorii, tytuł, treść, poziom trudności) + BBCode - dodawanie, usuwanie, zmiana nazwy kategorii - akceptacja komentarzy (komentarze dodawane są automatycznie, ale przechodzą kontrolę i admin zaznacza dany komentarz jako "przeczytany" czyli akceptuje na stałe) - konfiguracja (dodawanie/usuwanie artykułów do/z menu polecanych; edytowanie tytułu strony; ustawienia paginacji dla poszczególych podstron) LINKI -BLOG- ADMIN PANEL (hasła: admin/admin) DOSTĘPNE BBCODE: Kod [b]pogrubienie[/b] [i]kursywa[/i] [u]podkreślenie[/u] [s]przekreślenie[/s] [center]wyśrodkowanie[/center] [right]prawa strona[/right] [img]adres do obrazka[/img] [url=adres strony]Nazwa wyświetlania[/url] [color=kolor]Kolorowany tekst[/color] [size=rozmiar]Formatowany tekst wg. rozmiaru[/size] [t]Tytuł na stronie (duża czcionka) [/t] ...i [.code]tutaj wpisujemy kod php/html itd [./code] (bez kropek) To mój pierwszy projekt, który wykonałem dokładnie tak jak chciałem od A do Z. Ze skryptu zamierzam korzystać na swojej stronie i prowadzić blog o programowaniu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zapraszam do testowania i pisania co Wam się nie podoba, jakie błędy wyłapaliście itp. Zależy mi na tym, głównie proszę o ocenę kwestii stricte programistycznych, bo grafikiem nie jestem i zmysłu do layoutów nie mam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Krytyka mile widziana. W końcu o to chodzi! PS Te 2 podstrony tj. "O mnie" i "Projekty" nie działają celowo. Pozdrawiam. Ten post edytował Turson 21.09.2013, 21:04:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:38 |