![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Na wstępnie zaznaczę, że przeglądałem forum to i wiele innych, szukałem info u wujka googla, ale nie znalazłem dokładnie tego co potrzebuję, a jedynie zlepek informacji, których z którymi nie mogę sobie poradzić i poskładać w działającą całość Otóż, mam problem z posortowaniem danych, które odczytuje z pliku tekstowego. Dane w pliku txt mają format: ||ap1||restart||2||14||lokalizacja-rf3|| ||ap2||restart||0||14||lokalizacja-rf34|| ||ap4||awaria||4||14||lokalizacja-rf19|| ||ap4||start||1||14||lokalizacja-rf23|| ||ap1||restart||5||14||lokalizacja-rf3|| ||ap4||start||4||14||lokalizacja-rf23|| gdzie: kolumna 1 to nr urządzenia kolumna 2 to akcja urządzenia kolumna 3 to nr dnia tygodnia (0-6 / 0- niedz., 1-pon., itd.) wystąpienia akcji kolumna 4 to godzina wystąpienia akcji (1-24) kolumna 5 to lokalizacja Dane do tej pory odczytywałem tak (w skrócie):
Niestety danych zrobiło się sporo i potrzebuję filtrowania oraz sortowania. Chcę by wynikiem działania były rekordy (wyświetlone w ten sam sposó(IMG:style_emoticons/default/cool.gif) tylko z danego wybranego dnia (zmienna), posortowane godzinami od najwcześniejszych do najstarszych. Będę wdzięczny jeśli ktoś rozbudowałby ten kod tak, by spełniał te dwa założenia. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 17:41 |