![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie,
czy można wykonać własny koder, aby wpisane przez użytkownika słowo było kodowane. tak żeby skrypt podstawiał zamiast litery A np 26 , B - 86 , R -37 tak żeby np słowo BAR wyglądało: 862637 i potem żeby można było je odkodować. czy mozna coś takiego wykonać? ja myślę coś o tablicach napiszcie! ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, o ile przyjmiesz, że każda liczba będzię dwucyfrowa,
w innym przypadku może dojść do niejednoznaczności, więc wprzypadku liczby 7 trzeba pamięać, abyzapisać ją jako 07,
Ten post edytował php programmer 22.11.2006, 09:20:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a żeby obsłużyć formularz mogę walnąć coś takiego?
jeśli nie tak to napisz mi jeszcze jak obsłuzyć formularz z tego. tak jakby ktoś wpisał jakiś wyraz żeby mu zakodował -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zaraz zobaczę
super to działa. a powiedz mi jakbym mógł zrobić żeby to odkodować później. zerknij sobie na to co zrobiłem: http://webmaster.xk.pl/koder/ -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no na to to ja sam wpadłem ale chodzi mi bo mam przycisk dekoduj o nazwie B2
to mam jakiś warunek postawić? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz i później ewentualnie pisz :-) Ten post wyżej chyba niewiele wniósł do tematu?
Co do tego 'kodera'. Możesz takie coś zrobić. Na pewno będzie to jakieś utrudnienie jednak łatwe do złamania metodami kryptoanalizy (analiza częstościowa). Używanie case'ów jest bardzo nieoptymalne. Zrób funkcje tak jak radzi php programmer. Zainteresuj się może szyframi afinicznymi lub np. szyfrem Hilla. Jest kilka podobnych tematów na forum. Wystarczy poszukać. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
już sobie poradziłem dzieki za rady
a czy dałoby się napisać taki program w c++ albo delphi (chodzi mi o aplikację okienkową) -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cóż - zapewne tak i poradziłaby sobie lepiej niż php : )
Pozdrawam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat a czy dałoby się.. Wszystko sie da.. Ograniczeniem jest tylko twoje doświadczenie i wyobraźnia |
|
|
![]()
|
|
c# ma podobną składnie co php więc chyba bym się też nauczył trochę w c# jak myślicie?
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
c# ma podobną składnie co php więc chyba bym się też nauczył trochę w c# jak myślicie? 1. Myślę, że mylisz pojęcia: http://pl.wikipedia.org/wiki/C http://pl.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B http://pl.wikipedia.org/wiki/C_Sharp ![]() 2. Poza tym robi się tu OT. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze mam takie pytanie. bo chcę zrobić możliwość:
Jak ktoś zakoduje sobie hasło, to potem żeby mógł je wysłać komuś. Akcje formularza mam ustawioną na koduj.php a w pliku koduj.php mam te dwie funkcje do kodowania i dekodowania oraz 1 warunek. mam taki kod formularza kontaktowego:
napiszcie jak ja mogę to wykonać -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:42 |