![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwieram przykładowo stronę w oknie
Wszystko działa poprawnie dopóki message.php nie posiada w adresie jakieś zmiennej. Przyjmuje to taką postać
Ostatnia linia kodu przestaje działać - nie ma możliwości zmiany wyglądu strony w oknie, ale np. Zadziała i całe okno zostanie zastąpione napisem "TREŚĆ". Jakieś propozycje jak rozwiązać problem? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesteś pewien, że strona: message.php oraz message.php?stek=3&obiad=5 zwracają taką "samą" strukturę? Może ta z parametrami wyrzuca błąd i nie generuje się poprawnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mają takiej samej struktury aczkolwiek nie w tym sęk.
Chodzi o to, że z linkiem typu message.php?klops=5&stek=10 w window.open nie mam możliwości odwołania się do struktury dokumentu Tak jak to przedstawiłem na górze -w drugim kodzie może być zarówno message.php?klops=5 jak i placek.php?klops=20&ziemniak=1 Nie ważne co mam w tym dokumencie nie mogę się do tego odwołać mając parametry w linku. Pytanie jeszcze z innej beczki bo może to rozwiąże mój problem: Jeżeli mam To w jaki sposób odwołać się do elementów w tym iframe w javascript i je zmienić. Jeszcze pragnę podkreślić, że strona z parametrami nie zwraca błędu. Ten post edytował AprilONeil 29.05.2014, 18:38:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może właśnie w tym sęk, że nie ma tam formularza, do którego próbujesz się odnieść.
http://stackoverflow.com/a/1452885 |
|
|
![]()
|
|
Mam stronę:
Otwieram ją w
Nie idzie ponieważ mam parametry w linku(są one poprawne). W całym serwisie nie mam tego problemu tylko właśnie w linkach, które mają jakieś parametry. Ten post edytował AprilONeil 29.05.2014, 19:27:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciąg zapytania w adresie nie ma tu nic do rzeczy, a nie działa pewnie dla tego że metoda open wczytuje plik asynchronicznie, a więc zanim serwer przemieli i wypluje wynik z pliku php, to skrypt js wcześniej wykona kolejną instrukcje, która odwołuje się do czegoś czego jeszcze nie ma (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Spróbuj opóźnić zmianę koloru przez setTimeout ... ewentualnie wywołanie callback'a z piku php Ten post edytował owca_82 30.05.2014, 17:02:13 |
|
|
![]()
|
|
owca_82 faktycznie miałeś rację. Wpadłem na to dzisiaj po południu - funkcja onload nie działała tak jak myślałem, a w internecie znalazłem bardzo fajny przykład, z buttonem, który zmieniał tło po kliknięciu i stąd wniosek. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziękuje, pochwały przyznałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 18:48 |