![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam małą zagłostkę. Chciałbym aby w pliku html załączanego includem do skryptu php pojawiała się wartość w zależności od wartości zmiennej. Chodzi o to: <input type="checkbox" name="sf1_2" value="1" XXXXXXX>Odpowiedz A. no i tam gdzie XXXXXX chciałbym aby pojawiało się "checked" jeżeli $_POST['sf1_2']==1 (i tylko wtedy). no i wiem, że moge w skrypcie ustanowić zmienną $x ktora będzie = "" albo "checked" i wstawić tam gdzie XXXX <?=$x;?>; ale CZY MOŻNA ZROBIĆ WARUNEK W TUTAJ, w htmlu? tak jakby miało zadziałać <? if ($x==1) "checked";?> możecie coś poradzić?? jakie są w ogóle zasady wstawiania takich php wstawek do fragmentów html? dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie operacje robi się w php.
Jeżeli np. wartość checked zapisałeś jako cookie to mógłbys spróbować javascript i odczyt cookie ijeśli jest OK to zaznaczać element. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, no to pewnie jednak zrobie zmienną array w skrypcie php.
bo ogolnie miał być spory formularz, w którym jeżeli występuje błąd, to wybrane już odpowiedzi nie kasują się przy restarcie skryptu... a nie chce robić //name="xx" value="checked" <?=$_POST['xx'];?> bo wtedy będe miał cięższą baze danych z formularza. no chyba macie lepszą optymalizacje;] dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie działa w ten sposób:
-------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował L_Devil 25.06.2007, 16:17:34 -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
U mnie działa w ten sposób:
yo!! działa! a próbowałem tak wcześniej i nie działało!! Musiałem zrobić jakąś głupią literówkę! SUPER, dzięki!!! teraz pytanie za 10pkt bo sie rozkręciłem;] Czy jeżeli zrobię w skrypcie $xxx=1; $temp='<?php if ($xxx==1) echo "yoyo";?> a potem na stronie załączanej includem coś tam cośtam coś <?php echo "$temp";?> to czy wyświetli się coś tam cośtam coś yoyo ? wiem wiem, mogę sprawdzić, ale pytanie jest - czy można, nie stosując jakichś obciążających funckji, "drukować" skrypt php skryptem php... dzięki anyway! dc anyway dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:13 |