![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich uzytkownikow. To moj pierwszy post na tym forum. Przejdzmy odrazu do rzeczy. Przedstawie skrypt php i mysql z którym mam problem. Chodzi o komunikat wyświetlany podczas podania loginu i hasła, który brzmi "nie można wykonać zapytania".
----------------------------------------------- create database uwierz; use uwierz; create table uwierzytelnieni_uzytkownicy ( uzytkownik varchar(20) not null, haslo varchar(40) not null, primary key (uzytkownik) ); insert into uwierzytelnieni_uzytkownicy values ('uzytkownik', 'haslo'); insert into uwierzytelnieni_uzytkownicy values ( 'testowy', sha1('haslo') ); grant select on uwierz.* to uwierzytel@localhost identified by 'uwierzytel'; flush privileges;
Powód edycji: [Spawnm] dodałem BBcode
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie pomogło i w dodatku wyświetla mi teraz komunikat "Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in D:\Program Files\wamp\www\zastrz_baza.php on line 60"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dalej to samo, może kwestia tkwi w zapytaniu sql ? A czy mógłbyś mi wyjaśnić co oznacza to ostrzeżenie ? Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in D:\Program pojawia się ono gdy usune pętle if (!$wynik). Jest mi potrzebny ten skrypt a nie mogę sobie dać z nim rady (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
maras_ używaj BBcode dla kodów które dajesz na forum, tym razem poprawiłem za ciebie, w przyszłości rób to sam.
|
|
|
![]()
|
|
Dalej mówi, że brakuje mu jednego parametru? Jak to mawiali starożytni Egipcjanie: NIEMOŻLIWE!:)
Błąd na 99% jest gdzieś w zapytaniu. Polecenie mysqli_error pomoże ci znaleźć gdzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:46 |