![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki dziwny problem.
Napisałem skrypt uploadu plików z poziomu przeglądarki (move_uploaded_file) i: na linuxie z zainstalowanym apachem działa zawsze. na windowsie z zainstalowanym XAMPP jedne pliki przegrywa drugie nie. Co jest najśmieszniejsze to nie ma żadnych zależności między przegrywanymi plikami, po prostu raz je przegrywa raz nie. Gdzie może tkwić błąd? Powiem że testowałem to nawet na przykładzie z php.net i mam ten sam problem |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
malutkie pliki tez wywala ? czy tylko duze ? Jesli duze sprawdz czas wykonywania skryptu i czas oczekiwania na posta (czy jakos tak to sie nazywa w php.ini). Ale jesli nawet najprostrze skrypty ci padaja to oznacza błąd w konfiguracji serwera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niezależnie od nazwy rozmiary typu itp
W konfiguracji xampp nic nie ruszałem więc może jakiś bug? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, chyba bug xampp'a. Sadzisz ze upload plikow jako czesto uzywana funkcjonalnosc miała by jakiegos nieznanego buga ?
Moze byc podal jakies kody, błędy ustawił error_reporting na E_ALL itd (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) |
|
|
![]()
|
|
Upload
a dostaje tylko błąd undefindex index kasuj_produkt po reporting_error Co jeszcze śmieszniejsze błąd występuje tylko przy edycji rekordu (przy jego dodawaniu nie) |
|
|
![]() ![]()
|
|
to: error_reporting(E_ALL); to daj moze lepiej na poczatku a nie na koncu.
a przy okazji, blad załadowanego pliku sprawdzamy przed jego załadowaniem, a nie wyświetlamy po.
Ten post edytował Sh4dow 19.12.2006, 15:49:42 |
|
|
![]()
|
|
1. reporting_error dałem na początku i na końcu.
$_FILES['zdjecie']['error'] faktycznie za późno. Ale to nie zmienia faktu że błąd jest tylko undefined_index kasuj_produkt Uporałem się ale nie wiem do tej pory o co chodzi Wystarczy że odczekam pomiędzy kolejnymi uploadami zdjęcia jakieś 20 sekund i wszystko działa. Jak robię to za szybko to system raz przegra raz nie (to samo zdjęcie) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:32 |