![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam serwer Apache. Problem jest w tym, że nie działa mi upload plików. Wyświetlają mi sie takie błędy:
Warning: move_uploaded_file(/wyslane/substring.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in... Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move 'C:\WINDOWS\Temp\php35.tmp' to '/wyslane/substring.txt' in... Co mam zmienić, żeby upload działał poprawnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż skrypt, prawdopodobnie niewłaściwe argumenty przekazujesz do funkcji move_uploaded_file().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wątpię, żeby tu był błąd, bo nie ja pisałem skrypt, tylko był skopiowany z książki. Teraz na szybko napisałem swój, nie jest tak zaawansowany:
aha, i jeśli sie doczepisz do $katalog, to się pomylisz, bo w książce było z wykorzystaniem $_FILES['plik']['name'] i też nie działało i mam jeszcze prośbę: Jeśli ktoś ma linka gdzie mógłbym sprawdzać błędy typu jak wyżej, niech go zapoda a ja mu dam 'pomógł' Ten post edytował zawodnik 4.06.2011, 12:02:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież komunikat mówi jasno: NO SUCH FILE OR DIRECTORY. Jak pozwalasz użytkownikowi wpisywać nazwę katalogu w formularzu, to się nie dziw, że może on wpisać nazwę nieistniejącego katalogu. Pomijam już "bezpieczeństwo" takiego podejścia.
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Ale to ma być formularz dla mnie, ułatwiający wysyłanie plików zaufanej osobie na serwer!
A ja i on chyba znamy nazwy katalogów które sami utworzyliśmy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zyx: To po pierwsze.
Poza tym miejscem docelowym dla upload-owanego pliku (drugi argument funkcji move_uploaded_file()) nie jest katalog, ale pełna ścieżka zapisu wraz z nazwą pliku. EDIT Ot choćby drugi przykład stąd. Ten post edytował mortus 4.06.2011, 12:27:59 |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki mortus, sprawdze ten link. A ma ktoś linka żebym mógł sobie sprawdzić co oznaczają te błędy? Bo nie zawsze są dla mnie jasne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:54 |