![]() |
![]() |
-Gość_Mar- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, wyświetlam rekordy w wierszach, i chciałbym dodać do każdego wiersza przycisk powodujący update jednej kolumny, myślałem o funkcji switch, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Np.
mam wpisy: - wartość 1 - update kolumny dla wartości 1 - wartość 2 - update kolumny dla wartości 2 - wartość n - update kolumny dla wartości n i tak dla każdego rekordu. Pozdrawiam, i dziekuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz sobie formularz, w nim umieszczasz swoje rekordy, robisz przyciski oraz jedno pole ukryte:
i teraz funkcja javascript powinna zwyglądać: I teraz po kliknięciu na któryś przycisk, skrypt prześle dane do pliku plik.php (wywołaj print_r($_REQUEST); ). To chyba na tyle, pisałem to szybko, zmęczony i zaspany, ale mam nadzieje, że o to chodziło i że nigdzie nie wkradł się błąd. Powodzenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe rozwiązanie, ale ja tych rekoródów mam kilka set, więc zajęło by mi to kilka dni, tak jak pisałem myślałem o swith
i następnie tylko linki np. Kod <a href="edycja.php?id=1">edytuj</a> I tak dla każdego rekoru, ale tak jak napisałem, rekordów mam kilkaset, więc takie rozwiazanie mija się z celem. Chyba, że da się wprowadzić jakoś zmienną do powyższego godu zamiast 1,2,3 itd aż do n ![]() Wymyśliłem coś takiego, ale to nie działa ![]() i to wrzucam do petli while. Ten post edytował openwater 28.09.2005, 00:36:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:26 |