![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
korzystam z dodatku do firefoxa stylish niektórzy wiedza o co chodzi a niektórzy nie, przy pomocy tego dodatku można zmieniać wygląd strony przez css. dlatego też chciałem zmienić wygląd menu na pewnej stronie. w źródle strony w sekcji <body> mam nastepująca treść <div id="menu"> <ul class="javascript_menu"> <li> <a href="/forum/">Rozrywka <b>▼</b></a> <ul> <li> <a href="/forum/">Forum</a></li> <li> <a href="/czat.php">Czat (191)</a></li> <li> <a href="http://fotka.tv/" target="_blank">Czat Video (23)</a></li> <li> <a href="/imprezy/">Imprezy</a></li> <li> <a href="http://emuzyka.pl/radio/" target="_blank">Radio</a></li> <li> <a href="/filmy/">Filmy</a> </li> <li> <a href="/konkursy/" style="color:red;">Konkursy</a></li> </ul> </li> </div> chciał bym z tego menu ukryć niektóre z elementów ale nie bardzo wiem jak to zrobić gdy w stylish wpisze: @-moz-document domain("www.strona.pl") { #menu {visibility:hidden;} } ukrywa mi całe menu, to co mam wpisać żeby ukrywało tylko jeden element menu np. Forum ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mejbi
Kod @-moz-document domain("www.strona.pl") { #menu a[href*="forum"] {display:none;} } lub bezpośrednio Kod @-moz-document domain("www.strona.pl") {
#menu a[href="/forum/"] {display:none;} } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety, ale to nie pomogło, dalej ten element menu jest obecny
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale nie rozumiesz, że nie ma wpływu na HTML?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tyle pisać, nie lepiej wsadzić to czego nie chcesz chwilowo widzieć w komentarz? toć w ten sposób się modyfikuje cudze strony, dlatego skrypty/style są załączane bezpośrednio do strony i zarządzane z przeglądarki (UserScripts, UserStyles). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.05.2025 - 09:58 |