![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Poczatkuje w html i css ale robe na logike a niedziala :\ mam tekst ktory chce wyrwnac do lewej bo globalnie w body mam wysrodkowany ( text-align:center ) co dziala. mam kod ktory nie dziala, nie wyrownoje do lewej : <font style="color:#2868B7;font-size:16px;font-weight:bold;font-family:Verdana, Geneva, sans-serif;text-align:left"> Witamy </font> za to ten kod dziala ale ten znacznik ( p ) dodaje mi <br /> na dole i gorze tekstu a nie chce. <p style="text-align:left"> Witamy </p> jak zrobic by to dzialalo? dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Według mnie w Twej definicji wyrównania brakuje średnika na końcu. Powinno być: Kod <p style="text-align:left;">tutaj tekst</p> Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat za to ten kod dziala ale ten znacznik ( p ) dodaje mi <br /> na dole i gorze tekstu a nie chce. Google: reset css. http://developer.yahoo.com/yui/reset/ http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kod ktory nie dziala, nie wyrownoje do lewej A próbowałeś na obszarze 10cm wyśrodkować przedmiot o długości 10cm?Znacznik <font> jest typu inline i żeby wyśrodkować w nim tekst musiałbyś przerobić go na block i zwiększyć szerokość. za to ten kod dziala ale ten znacznik ( p ) dodaje mi <br /> na dole i gorze tekstu a nie chce. To nie łamane linie a marginesy. Znacznik <p> posiada automatyczne marginesy u dołu i góry.Nie chcesz ich to usuń: margin: 0px; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej to po koleii :
Hej Według mnie w Twej definicji wyrównania brakuje średnika na końcu. Powinno być: Kod <p style="text-align:left;">tutaj tekst</p> Pozdrawiam pisalem ze nie chce P bo mi <br /> wstawia, zrteszta to nie ma znaczenia ( srednik na koncu ) Rozwiazanie po nizej jest bardziej kul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mimo to dzieki. A próbowałeś na obszarze 10cm wyśrodkować przedmiot o długości 10cm? Znacznik <font> jest typu inline i żeby wyśrodkować w nim tekst musiałbyś przerobić go na block i zwiększyć szerokość. To nie łamane linie a marginesy. Znacznik <p> posiada automatyczne marginesy u dołu i góry. Nie chcesz ich to usuń: margin: 0px; No wlasnie o to mi kaman, dzieki i EOT + |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:27 |