![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy moje strony opierały się na tabelkach to po na jechaniu linka z menu tekst pokazywał mi sie w drugiej tabelce bo pisałem np. <a href="...html" target="srodek">
A jak to zrobić za pomocą div-ów mozna w nich umieści polecenie target tak aby wysyłał dokumentdo drugieo div-a ![]() -------------------- Warsztat: notepad
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie chodziło Ci o ramki (pisząc tabelki) ?
Sprawdź includowanie.(prosty przykład) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomysł
![]() -------------------- Warsztat: notepad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz chyba ci bedzie to trudno zrobic bez ramki
ale np mozesz uzyc js po nakliknieciu lub najechaniu myszka bedzie sie pokazywal blok czy co tam chcesz gdzie chcesz! Kod onMouseOver=\"document.getElementById('adres').style.display = 'block';\" onMouseOut=\"document.getElementById('adres').style.display ='none'\"; i pojawi sie lub zniknie Kod <div id=\"adres\"class=\"czarny12\"align=\"center\"valign=\"top\"> tylko ze to jest fragment php wiec wszystki " musialy byc zamienione\" zeby sie nie plul:) jak bedziesz to pisal pod normalnym html to pozamieniaj. ul. Kazimierza Wielkiego 51<br /> 30-074 Kraków<br /> tel. (+12) 623 73 14<br /> tel. (+12) 623 72 82</div> tak sie mozesz bawic ale nie jestem przekonany czy o cos takiego ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
Przy urzyciu ramek stosowałem target a jak komunikacja powinna wyladac w przypadków <div> - ów
![]() ![]() -------------------- Warsztat: notepad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@simon_n, bez kombinowania z javascriptem nie "zasymulujesz" ramek. poza tym skoro jestes do nich tak przyzwyczajony, jak widac z powyzszych postow, uzywaj
Kod <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> natomiast bez ramek konstrukcje strone robi sie zupelnie inaczej, np. przy uzyciu php uzywajac instrukcji include -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:07 |