Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> target
simon_n

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Gdy moje strony opierały się na tabelkach to po na jechaniu linka z menu tekst pokazywał mi sie w drugiej tabelce bo pisałem np. <a href="...html" target="srodek">
A jak to zrobić za pomocą div-ów mozna w nich umieści polecenie target tak aby wysyłał dokumentdo drugieo div-a questionmark.gif

--------------------
Warsztat: notepad
Go to the top of the page
+Quote Post
cube

-----

A nie chodziło Ci o ramki (pisząc tabelki) ?
Sprawdź includowanie.(prosty przykład)
+Quote Post
simon_n

-----

Dzięki za pomysł smile.gif ale chciałbym zostać narazie tylko przy xhtml-u i css, masz racje pomyliłem sie pisząc tabelki zamiast ramki

--------------------
+Quote Post
kamiseq

-----

wiesz chyba ci bedzie to trudno zrobic bez ramki

ale np mozesz uzyc js po nakliknieciu lub najechaniu myszka bedzie sie pokazywal blok czy co tam chcesz gdzie chcesz!
Kod
onMouseOver=\"document.getElementById('adres').style.display = 'block';\"
onMouseOut=\"document.getElementById('adres').style.display ='none'\";

i pojawi sie lub zniknie
Kod
<div id=\"adres\"class=\"czarny12\"align=\"center\"valign=\"top\">
                                                                                                                                                       ul. Kazimierza Wielkiego 51<br />        
                                                                                                                                                       30-074 Kraków<br />
                                                                                                                                                       tel. (+12) 623 73 14<br />
                                                                                                                                                       tel. (+12) 623 72 82</div>
tylko ze to jest fragment php wiec wszystki " musialy byc zamienione\" zeby sie nie plul:) jak bedziesz to pisal pod normalnym html to pozamieniaj.

tak sie mozesz bawic ale nie jestem przekonany czy o cos takiego ci chodzi
+Quote Post
simon_n

-----

Przy urzyciu ramek stosowałem target a jak komunikacja powinna wyladac w przypadków <div> - ów questionmark.gif macie jakieś pomysły questionmark.gif

--------------------
+Quote Post
sobstel

-----

@simon_n, bez kombinowania z javascriptem nie "zasymulujesz" ramek. poza tym skoro jestes do nich tak przyzwyczajony, jak widac z powyzszych postow, uzywaj

Kod
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

natomiast bez ramek konstrukcje strone robi sie zupelnie inaczej, np. przy uzyciu php uzywajac instrukcji include

--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:07