![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę stronę w PHP w której dane są pobierane z bazy SQL-a, z CSS zaczynam dopiero swoją przygodę i natrafiłem na problem, utworzyłem w css główną tabelę a w niej kolejne tabele z elementami, przy polu data chciałem żeby tylko ono zajmowało 70% długości tego wiersza a pole autor resztę długości wiersza, lecz przy dokonaniu tej zmiany ustawiła się cała ta kolumna tabeli na 70% i nie wiem jak to zrobić żeby długość zmieniała się tylko tego wiersza a nie całej kolumny. Prosił bym o pomoc z tym. Fragment kodu php w którym ustawiam tabele:
a to mój plik z stylem Kod /*Nowosci style*/ #tabelanowosci { display: table; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; width: 70%; } #wiersz { display: table-row; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_tytul { display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_data{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; width: 70%; } .nowosci_autor{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; width: 30%; } .nowosci_tresc{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_kategorian{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_kategoriaz{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_zrodlon{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } .nowosci_zrodloz{ display: table-cell; border-spacing: 1px; border: 1px solid black; } Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:28 |