![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
Zdecydowałem się poznać Symfony. No i przeczytałem http://michalmech.pl/index.php/2007/05/19/...stemie-windows/ no i spoko. Ale do czasu. Przerzuciłem symfony.bat do system32 no i problem. Pozmieniałem ścieżki w nim i teraz tak to wygląda: Kod @echo off rem ************************************************************* rem ** symfony CLI for Windows based systems (based on phing.bat) rem ************************************************************* rem This script will do the following: rem - check for PHP_COMMAND env, if found, use it. rem - if not found detect php, if found use it, otherwise err and terminate if "%OS%"=="Windows_NT" @setlocal rem %~dp0 is expanded pathname of the current script under NT set SCRIPT_DIR=C:\wamp\php\PEAR goto init :init if "%PHP_COMMAND%" == "" goto no_phpcommand IF EXIST ".\symfony" ( %PHP_COMMAND% -d html_errors=off -d open_basedir= -q ".\symfony" %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 ) ELSE ( %PHP_COMMAND% -d html_errors=off -d open_basedir= -q "%SCRIPT_DIR%\symfony" %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 ) goto cleanup :no_phpcommand rem echo ------------------------------------------------------------------------ rem echo WARNING: Set environment var PHP_COMMAND to the location of your php.exe rem echo executable (e.g. C:\PHP\php.exe). (assuming php.exe on PATH) rem echo ------------------------------------------------------------------------ set PHP_COMMAND=C:\wamp\php\php.exe goto init :cleanup if "%OS%"=="Windows_NT" @endlocal rem pause Jak chcę np. stworzyć nowy projekt to mi wywala: Kod Could not open input file: C:\wamp\php\PEAR\symfony A to jest prawidłowa ścieżka ... Co robię źle? -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przerzuciłem symfony.bat do system32 no i problem. Spróbuj zamiast tego dodać zmienną systemową, czyli: Panel Sterowania -> System -> Zaawansowane -> Zmienne środowiskowe. I tam do path odzielając średnikiem wpisz ścieżkę do php ( np. D:\Program Files\server\php ). Wtedy z poziomu konsoli dostaniesz się tam bez problemu ( pamiętając uruchomić ponownie CMD ). Nic nie kopiuj do system32 ponieważ zapewne w tym katalogu nie może odnaleść ścieżek. Oczywiście zakładam, że instalowałeś przez PEAR. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki
![]() Działa // oczywiście wszystko było w komentarzach ... sory Ten post edytował Sokal 2.06.2007, 17:01:26 -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z symfony stało się to z dnia na dzień bo wczoraj tego nie miałem polecenie symfony działa w cmd ae jest problem bo jak proboje utworzyc projekt to pokazuje mi się
C:\Users\Dzesi>pear install symfony/symfony Ignoring installed package symfony/symfony Nothing to install C:\Users\Dzesi>symfony -V symfony version 1.1.4 (C:\php\PEAR\symfony) C:\Users\Dzesi>mkdir xxx C:\Users\Dzesi>cd xxx C:\Users\Dzesi\xxx>symfony init-project xxx Could not open input file: C:\Windows\System32\\symfony C:\Users\Dzesi\xxx> i tak jest od wczoraj w pliku symfony c:\php\ i system 32 mam ustawianą dobrą ścieżkę do php a nadal to mi wyskakuje, wiecie możne jak sobie z tym poradzić lub od czego too jest ? Czy ktoś może mi pomoc ? , szukałem na zagranicznych forach i na symfony ale nic nie znalazłem Dobra na razie sobie z tym poradziłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać w jaki sposób poradziłeś sobie z Could not open input file: C:\WINDOWS\System32\\symfony
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać w jaki sposób poradziłeś sobie z Could not open input file: C:\WINDOWS\System32\\symfony ![]() Jeżeli masz dwa \\ koło siebie to wystarczy w katalogu gdzie jest plik symfony utworzyć katalog i przekopiowac cała zawartość do niego cała zawartość wtedy bedzie C:\WINDOWS\System32\jakis_katalog\symfony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:58 |