![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem ze zrobieniem schematu bazki spod firebirda. Mam bazke ok 400 tabel i pisać ręcznie do niego yml-a byłoby dosyć karkołomne. Próba wywołania : symfony doctrine-build-schema zakończyło sie porażką i komunikatem: [sfException] Couldn't locate driver named firebird plik config/databases.yml wygląda następująco: all: connection_name: class: sfDoctrineDatabase param: dsn: firebird://d:\PATH\database.gdb Nadmienię, iż przy próbie zamiany firebird:// na ibase:// dostaję jeszcze inny komunikat a mianowicie że nie może znaleźć drivera. Jeżeli ktoś miał podobne problemy i zna rozwiązanie to prosiłbym o podrzucenie jakiejś podpowiedzi jak sobie poradzić z tym problemem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj wygenerować scheme przy użyciu Propel'a (1.3).
Jeśli nie, zawsze możesz zrobić to nieco na okrętkę poprzez użycie innego silnika bazodanowego. Ten post edytował empathon 5.05.2008, 22:39:45 -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, że da się to osiągnąć bez zmiany silnika (do wygenerowania schema). Dzięki za podpowiedź przerzucę pod coś innego w celu zrobiena schematu. Jednak gdyby ktoś wiedział czy istnieje możliwość dokonania tego bezpośrednio w doctrine to proszę się nie krępować
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.06.2025 - 09:00 |