Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> studia informatyczne, PK czy UJ?
Przybek
post 2.08.2006, 11:20:24
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,
Na hydeparku widzialem juz tematy zwiazane ze studiami, wiec sam tez postanowilem i tu poruszyc ten temat. Otoz stoje przed wyborem uczelni - zostalem przyjety na informatykę stosowaną na wydziale fizyki, astronomii i inf. stosowanej na UJ oraz na informatyke na wydziale inżynierii elektrycznej i komputerowej. Proszę o radę, co warto wybrać, bo mimo iz uj stoi wyzej w rankingach, to jednak biora one pod uwage glownie slynny instytut informatyki na wydziale matematyki i informatyki a nie "mój" wydział...

Ten post edytował Przybek 2.08.2006, 11:25:22

--------------------
:: Przyb.net ::|:: Przyborowski.info ::
Go to the top of the page
+Quote Post
marcini82
post 4.08.2006, 08:15:21
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
na informatykę stosowaną na wydziale fizyki, astronomii i inf. stosowanej

Zaczalem cos takiego, tyle ze na UMK w Toruniu. Wynioslem sie po 1 roku. Masa Fizyki, odrobina informatyki (ale tez pod katem wykorzystania w fizyce). Teraz jestem na informatyce na Politechnice Poznanskiej, jestem zadowolony i za rok dostane magistra. Ja bym wybral "informatyke na wydziale inżynierii elektrycznej i komputerowej" bo brzmi bardziej praktycznie i pewnie nie ma zakuwania jakiejs kosmicznej fizy.
Jesli nie jestes pasjonatem fizyki, to ja bym na twoim miejscu omijal wszelkie wydzialy fizyczne.

Ten post edytował marcini82 4.08.2006, 08:16:26
+Quote Post
nazihipi
post 4.08.2006, 09:26:25
Post #3

Ostrzeżenie: (10%)
X----

potwierdzam słowa marcini82, studia na tym wydziale to 45% fizyka 35%matma 10%infa 10%inne i to niestety nie tylko przez pierwszy rok (przynajmniej na wydziale Fizyki AGH)... dle mnie studia tam to by było samobójstwo, ledwo przeszedłem dwusemestrową fizykę ogólną na swoim wydziale smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:31