![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam proszę o ocenę wyglądu strony i kodu.
Adres Strony:Netsoft Group |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jedyne elementy graficzne to logo i ikonka RSS (na podstronie ikonka artykułu jeszcze). Wizualnie więc nie ma co oceniać za bardzo. Strona schludna i pomimo jednolitej barwy (niebieski) nie jest mdła. Kod. Logo nie jest linkiem. Poza tym IHMO powinno być tłem headera w tym wypdaku ( + absolutny block link). Menu to książkowy przykład na użycie listy uporządkowanej, Ty jednak masz własne przemyślenia. Dodatkowo, zamiast użyć nagłówka (np h2) robisz diva z klasą "header"! Używasz znacznika "b", który jasno określa sposób prezentacji. Nagłówków używasz do - na przykład - dat, które absolutnie nagłówkami nie są. Używasz masę zbędnych elementów, nie stosujesz standardowych znaczników xHTML. Jest masa innych mniejszych błędów. Strona ogólnie napisana jest źle. Kod całkowicie chaotyczny. Następnym razem będzie lepiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2009 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
grunt że się chociaż waliduje. Ale jak mój przedmówca wspomniał.. trochę złe zastosowania niektórych znaczników.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...zrobię stronę na 150 tabelkach + same blokowe spany i też się zwaliduje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trafne uwagi ale sądzę że wypowiedzi w stylu:
Cytat zrobię stronę na 150 tabelkach + same blokowe spany i też się zwaliduje są bez sensu, nie mówię że moja strona jest napisana doskonale ale raczej nie można jej porównać do strony pisanej na tabelkach. Proszę o dalszą ocenę. // zwróć uwagę, że to była uwaga do ~beatou, a nie do Twojej strony. // Nie porównuję jej do robionej na tabelkach, nie napisałem, że jest tragedia - bo nie jest // W niektórych miejscach sztucznie komplikujesz kod (nie patrzyłem na nową wersję) // ayeo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
wywal <hr/> daj css dla 1 <li> boczne menu wygląda jak by się nie załadowało do końca IMO lepiej by to wyglądało gdyby menu było tej samej wysokości co body , a foot był pod oboma divami. daj center w foot |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mi ten wygląd osobiście bardzo się podoba. Jest prosty, przejrzysty, miły dla oka. Nie szpeci zbędnościami. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:39 |