![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co oznacza takie coś:
chodzi mi o głównie o funkcje stripslashes nie znalazłem polskiego objaśnienia tej funkcji dlatego pytam tu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kasuje znaki ukośnika. Czasami się dodaje te znaki, żeby zapobiec późniejszym komplikacją np. dodawanie danych do bazy mySQL.
Ten post edytował Liko 31.07.2004, 18:42:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
striptslashes
Myśle, że opis (+przykład) w manualu jest bardzo czytelny, ale jakby co to ta funkcja usuwa slash (\) przed znakami, które np w bazie danych wymagają tego znaku np. text Zeby wyświetlić textw bazie : Moje pseudo to "BENY_PL" Musisz wpisać "Moje pseudo to \"BENY_PL\""; czyli " które nie ograniczają łańcucha są poprzedzone slash'em (\) a funkcje striptslashes usuwa te slash'e z podanego łańcucha. Przeciwieństwem tej funkci jest addslashes() Ten post edytował BENY_PL 1.08.2004, 07:17:28 -------------------- Drobne awarie nie isnieją, jeżeli miała jednak miejsce drobna awaria, oznacza to, że nie poznałeś jeszcze jej rzeczywistych rozmiarów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scriptslashes? lol
chyba stripslashes ... tak jak napisał Liko pzdr. -------------------- ؤئغفشت ةشىعشمش ﻻثيئهثسئ صهثمنه
(..) miłość i nienawiść to dzieci |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Totalne lenistwo. Żeby nawet do manuala nie spojrzeć.
ZAMYKAM + OSTRZEŻENIE -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 05:55 |