![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam w bazie pola z wartościami np: 90,3 30,8 130,9 402,0 Jaki typ danych ustawić w mysqlu żeby można było poprawnie wyciągać największą wartość ? Ten post edytował M@X 14.07.2008, 11:28:05 -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
liczby powinny byc w polach typu liczbowego. Nie rozumiem pytania
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/numeric-types.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem bo w sumie wszędzie jest tylko jedno miejsce po przecinku, ale ilość przed przecinkiem jest różna 2 albo 3 cyfry
i teraz INT nie moge zastosować bo to nie zmienno przecinkowe CHAR natomiast źle wylicza najwyższa wartość -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez napisalem: liczby mają byc w polach liczbowych. Dalem ci nawet linka do pol liczbowych.
Naprawde nie doczytales ze masz jeszcze FLOAT oraz DOUBLE? Swojego posta napisales po 4 minutach po moim. Mogles naprawde skupic sie bardziej na lekturze linka. Szanuj czas innych ludzi co starają ci sie pomoc -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
MAM, działa... miałem po prostu problem z zapisaniem wartości dla danego typu...
Dzięki -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DECIMAL(4,1)
|
|
|
![]()
|
|
hmm a wiecie może co zrobic aby podczas wpisywania w phpmyadminie, można było dawać przecinek na klawiaturze numerycznej ?
Chodzi mi o to że jak wpisuje liczbe z kropką to jest ok, ale jak wpisuje tą samą liczbe z kropką wciśniętą na części klawiatury numerycznej to po wykonaniu wrzuca mi do bazy zawsze "XXX.0" Da się to jakoś ustawić ? Ten post edytował M@X 14.07.2008, 12:11:55 -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien jezyk/ustawienia klawiatury. Dla polskiej zazwyczaj masz na numerycznej przecinek.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:38 |