![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem juz troszke rozdrazniony bo mija godzina jak sie z tym mecze, mianowicie mam baze na serwerze online , kodowanie :
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci tabele tez w utf8_unicode_ci, pola w tabelach utf8_polish_ci i ok wszystko sie ladnie wyswietla, eksportuje baze do pliku, wlanczam na localhoscie xammpa , te same paramatry kodowania bazy ( sprawdzalem tez na utf8_polish_ci dla tabel i polaczen) importuje wszystko z pliku wlaczam strone i jest wszystko dalej jest fanie sa polskie znaki, wiec teraz trzeba mi to rzucic na jeszcze inny serwer online , wszystko takl samo ustawiam, wszystkie kodowania, importuje i DUPA zamiast pl znakow pytajniki, setki kombinacji probowalem i nic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
10 minut temu wszedłem na forum czytam nowe posty i już trzeci temat o kodowaniu znaków w MySQL, ja nad kodowaniem męczyłem się dwa dni, poczytałem trochę to forum, resztę znalazłem na google i jakoś się udało, poza tym jeśli zrobisz coś sam więcej sie nauczysz. Poszukaj trochę nic Ci się nie stanie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli eksportujesz dane - eksportuj do pliku... Ja przynajmniej tak musiałem.
No i oczywiście, jak już wspominał webdicepl - szukaj na forum. -------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- emiker
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również można dać:
-------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:16 |