![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Rz-ów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taka oto tabele
sortowanie po
da mi 8 7 6... chciałbym zrobić takie sortowanie aby złapało 6 potem 4 i 3(bo ten sam id_users co 6) potem 5, 2,1(ten sam id_users); na 80% jestem pewny ze nie da rady tego w mysql zrobić i muszę w phpie, a może sie mylę? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Rz-ów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to biega (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
posortuje mi najpierw po id, potem to id_users czyli kompletnie zigronuje id_users bo id jest auto_increment
posortuje mi od najwieksze id usera czego niechce ja chce aby wzielo zrobilo
od najnowszych do najstarszych i wybralo wszystkie rekordy o takim samym id_users jak rekord najnowszy potem bierze kolejny zwrocony i znowy wszystkie rekordy z tym samym id_users jak rekord przed-najnowszy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 10 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile dobrze czaję:
Kod order by id_users desc, id desc
|
|
|
![]()
|
|
nie nie
to ma zlapac ostatnio dodany id w tym przyladzie 6 potem wszystko o takim samym id_users jak ma rekord 6 potem ma przed ostatnio dodane id tutaj 5 i id_users o tej samej wartosci jak 5 w tabeli moze dojsc np id 7, id_users 1 wtedy najpierw idzie ostatnio dodany id czyli 7, a potem wszystkie rekordy o id_users takie samo jak rekord 7 czyli 1 potem przed ostatni rekord 6 i wszystkei id_users o id takim samym jak rekord 6 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 26 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:07 |