![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nadzieje ze logicznie wyjaśnię o co mi chodzi.
W zmiennej Kod:
mam cos zapisany tylko z poziomy pliku *.tpl nie znam nazwy NAZWA. Nazwa ta jest zapisana w zmiennej Kod:
Probowałem różnych zapisów aby osiągnąć zamierzony cel. Np zapis taki Kod:
powoduje ze w cache'u powstaje wpis Kod:
Juz prawie jest ok tylko kwadratowy nawias zamykający po drugim items jest nie w tym miejscu. Jak go ręcznie w pliku z cacha przeniose na koniec i zapisze to wynik jest ok. Nie wiem jak mam zapisac w *.tpl aby bylo dobrze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod {assign var="temp" value=$items.data.pan}
{$items.data.$temp} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem zbliżony tematycznie szukałam na google przez 3 godziny i nic potrzebuje użyć zawartości jednej zmiennej w smarty jako nazwę zmiennej. Zmienna istnieje ale nie wiem jak ona się nazywa, nazwa zmiennej jest właśnie w zmiennej. w php jest coś takiego ${$zmienna} i potrzebuje takiego odpowiednika w smarty
A jak wykonać coś takiego (tylko że to oczywiście nie działa): |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wejdź w tryb php i zrob to w php
http://www.smarty.net/manual/en/language.function.php.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem 1: czy da się do otworzonego trybu php przenieść zmienną (element z pętli foreach) {$element->kategoria} ? czyli aby działało:
bo mi to nie działa jeśli nie to czy można w otwartym trybie php skorzystać ze zmiennych w pliku php który generuje dane wykorzystywane w powyższej pętli foreach jeśli nie to znaczy że mam wrzucić do tpl-a cały skrypt generujacy zawartość powyższej pętli foreach? lub znaleźć inny sposób na wyciągnięcie tych danych do tpl-a ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na forum Smarty, znalazłem taką informację:
Spróbuj w ten sposób. Niestety ta metoda zawiera global, co nie jest eleganckie i bezpieczne. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
w sekcji {php} to zmiennej szablonu odwolujesz sie tak:
$this->zmienna Nie trzeba dziko kombinowac jak to pokazuje strife ![]() czyli u ciebie by to bylo: $this->element->kategoria -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:26 |