![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam znowu problem ze skryptem. Jest to dynamiczny select który po wybraniu z pierwszego select wybiera cos z drugiego i pozniej z trzeciego. Po załadowaniu formularza do do DIV obsługiwanego przez ajax nie działa niestety Kod <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ load_options('','country'); }); function load_options(id,index){ $("#loading").show(); if(index=="state"){ $("#city").html('<option value="">Select city</option>'); } $.ajax({ url: "miasto.php?index="+index+"&id="+id, complete: function(){$("#loading").hide();}, success: function(data) { $("#"+index).html(data); } }) } </script> jak zmieniam $(document).ready(function(){ load_options('','country'); }); na $("div").on("click", function(){ load_options('','country'); }); to w pierwszym select po najechaniu i przetrzymaniu przycisku w myszce pobiera dane z bazy ale to na tyle. W drugim select nic się nie dzieje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co ma sie dziać, jeśli cały czas te same dane każesz mu pobierać?
czy load_options uruchamia się dwa razy czy raz? Czy w konsoli są błędy? jak wygląda kod HTML? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat PrinceofPersia w konsoli nie ma błedów. Przynajmniej jak zapuscilem ini_set( 'display_errors', 'On' ); echo error_reporting( E_ALL ); to nic nie zauważyłem. nie wiedziałem, że pehapowe wyświetlanie błędów ma coś wspólnego z konsolą. Dzięki za uświadomienie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 04:03 |