![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkującym programistą PHP (samoukiem). Ponieważ uważam że najlepiej uczy się wykonując praktyczne zadania stworzyłem sobie projekt który poniekąd jest mniej rozbudowaną wersją pewnego serwisu. Szablon strony tworzę w bootstrapie. Chciałbym przedstawić kawałek kodu który stworzyłem i poprosić o to aby znawcy programowania obiektowego na tym forum wypowiedzieli się na ten temat, czy ten kod który napisałem mogę nazwać OBIEKTOWYM oraz o ewentualne porady dotyczące modyfikacji tego co napisałem.
W tym wszystkim chodzi o to aby do bazy danych można było dodawać książki a potem na swoim profilu dodawać je do ulubionych, na półki typu przeczytane, posiadam, chcę przeczytać itd. Na stronie głównej natomiast chcę wyświetlać 5 ostatnio dodanych (przez użytkowników) książek do bazy (okładka, tytuł, autor oraz opis) tak jak widoczne jest to na zdjęciu (zmieściły się tylko 3). (IMG:http://imageshack.com/a/img673/3348/hhMjX0.png) Tutaj prezentuję kod klasy stworzonej do pobierania rekordów z bazy i wyświetlania ich na stronie.
A tutaj ten, odpowiedzialny za utworzenie obiektów i wywołanie metody.
Dziękuję z góry wszystkim którzy zechcą poświęcić czas na pomoc, mam nadzieję że wszystko objaśniłem jak najlepiej i podałem wszystkie niezbędne informacje. Ze swojej strony pragnę jeszcze dodać że jest to pierwszy raz kiedy napisałem coś (mam nadzieję) obiektowo. Ten post edytował Ojcov 1.05.2015, 11:32:31
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 17:16 |