![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
tja....
Ino, ze najpierw byles swiecie przekonany ze twoje tzw. Benchmarki sa ech i och zarabiste a co za tym idzie Twoja ech i och funkcja na ktorą san wymysliles "patent". Dopiero jak ciebie uswiadomili ze jednak jest na odwrot, pokazano ci testy (inne "benchamrki") dowodzące ze Twoja funkcja jest na samym koncu, to dopiero napisales nowy "Benchmark" i stwierdziles ze faktycznie jestes w bledzie (oczym wszyscy juz dawno wiedzieli). Juz zrozumiales? Przeczytales ze zrozumieniem? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Po prostu FIZYCZNIE nie ma takiej możliwości, żeby kod który zawiera dodatkowe spacje i końce linii był tak samo szybki jak kod bez niepotrzebnych dodatkowych znaków. Parser PHP jest na tyle wolny, że te kilkanaście nanosekund różnicy nie robi... Co do skryptu - czy var_export'owanie tablic _GET i _POST i sprawdzanie czy parametr został przekazany przez strpos jest wydajniejsze od isset? Lol. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
1) rozwiązanie wymagające zatrudniania dodatkowych informatyków, kupowaniem droższej opcji hostingowej ze SHELLEM, konfigurowania serwera, działania przez SSH - razem dużo kasy i jeszcze więcej czasu 2) Zainstalowanie PHP Hypercachera - 15 minut roboty, nawet informatyka do tego nie potrzeba I tu i tu efekty są podobne, ale w opcji 2) następuje oszczędność czasu i kasy. Jeżeli mówimy o stronkach w jPortalu czy Mambo to ok, ale myślisz że duże serwisy trzymają swoje strony na tanihosting.xyz ? onet.pl na yoyo.pl ? Nie, mają własne serwery lub też wykupiony serwer dedykowany/wirtualny u odpowiedniego dostawcy. Przy dużych produkcyjnych rozwiązaniach nie interesują nikogo półśrodki - SSH to podstawa, gdyż codziennie admin zarządza serwerem. Twoje argumenty nie są argumentami dla dużych projektów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Riklaunim 21.04.2007, 20:06:27 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%)
|
dobra, ale jak dziala ten skrypt? bo ja tam widze jakieś setcookie, i nawet jak bym go chciał przetestowac to chciałbym poznać zasade działania
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: klikash ? A stond, z tamtond, ze wszond Ostrzeżenie: (0%)
|
dobra, ale jak dziala ten skrypt? bo ja tam widze jakieś setcookie, i nawet jak bym go chciał przetestowac to chciałbym poznać zasade działania Jezu. Spokojnie. Jestem w trakcie pisania wersji DEV ze wszystkimi możliwymi komentami. Parser PHP jest na tyle wolny, że te kilkanaście nanosekund różnicy nie robi... No widzisz. Dla mnie robi. Dlatego też wersje zwykłe (nie DEV) będą zawsze obcięte tak jak się tylko da. Co do skryptu - czy var_export'owanie tablic _GET i _POST i sprawdzanie czy parametr został przekazany przez strpos jest wydajniejsze od isset? Lol. Eeeee. Nie wiesz o co chodzi. Może wytłumaczę. Kiedy wysyłasz parametr "dontdocache" lub "reloadcache" lub "cachewalker" to możesz go dodać GDZIE CHCESZ - taka jest przewaga var_export() nad isset(). Możesz nawet zrobić w HTMLu coś takiego: Kod <input type="hidden" name="iscached" value="dontdocache"> Lub: Kod <input type="hidden" name="iscached" value="reloadcache"> I też będzie działać. dobra, ale jak dziala ten skrypt? bo ja tam widze jakieś setcookie, i nawet jak bym go chciał przetestowac to chciałbym poznać zasade działania Pobierz i czytaj dokumentację. Tam jest wyraźnie i przejrzyście napisane jak to działa i co robi. Jeżeli mówimy o stronkach w jPortalu czy Mambo to ok, ale myślisz że duże serwisy trzymają swoje strony na tanihosting.xyz ? onet.pl na yoyo.pl ? Nie, mają własne serwery lub też wykupiony serwer dedykowany/wirtualny u odpowiedniego dostawcy. Przy dużych produkcyjnych rozwiązaniach nie interesują nikogo półśrodki - SSH to podstawa, gdyż codziennie admin zarządza serwerem. Twoje argumenty nie są argumentami dla dużych projektów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) To co mówisz jest zupełnie bez znaczenia. Ponieważ PHP Hypercacher jest rozwiązaniem WEWNĄTRZ - skryptowym to można go świetnie stosować w tandemie ze wszystkimi innymi przyśpieszaczami. A ponieważ jego instalacja zajmuje 15 minut, to każdy może pobrać, przetestować i zobaczyć jak będzie działać. Ten post edytował SoofMan 21.04.2007, 20:43:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat dobra, ale jak dziala ten skrypt? Z tego co udało mi się rozszyfrować - standard - ob_start, ob_get_contents, ob_end_clean, odczyt/zapis do pliku (bez flock). BTW dokumentacja w ODT? Nikt nie będzie ściągał ~100MB OpenOffice'a żeby 3 dokumenty przeczytać. To powinien być czysty tekst, HTML albo w ostateczności PDF. edit: Cytat to możesz go dodać GDZIE CHCESZ Rofl. O tablicy $_REQUEST słyszałeś? Ten post edytował PiotrLegnica 21.04.2007, 20:48:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: klikash ? A stond, z tamtond, ze wszond Ostrzeżenie: (0%)
|
tja.... Ino, ze najpierw byles swiecie przekonany ze twoje tzw. Benchmarki sa ech i och zarabiste a co za tym idzie Twoja ech i och funkcja na ktorą san wymysliles "patent". Dopiero jak ciebie uswiadomili ze jednak jest na odwrot, pokazano ci testy (inne "benchamrki") dowodzące ze Twoja funkcja jest na samym koncu, to dopiero napisales nowy "Benchmark" i stwierdziles ze faktycznie jestes w bledzie (oczym wszyscy juz dawno wiedzieli). Juz zrozumiales? Przeczytales ze zrozumieniem? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale moje benchmarki są OK (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) To z moim komputerem, apachem lub czymś innym musiało być coś nie tak. Przecież NOWE benchmarki które zrobiłem na IDENTYCZNEJ zasadzie jak te poprzednie również poprawnie pokazały że moja funkcja jest gorsza ! A co do mojej funkcji, to KONCEPCYJNIE jest szybsza od każdej innej funkcji haszującej - dlatego właśnie ją stworzyłem. Tyle, że kiedy ją tworzyłem, to nie wiedziałem jeszcze że PHP nienaturalnie zwalnia kod "niebinarny". Z tego co udało mi się rozszyfrować - standard - ob_start, ob_get_contents, ob_end_clean, odczyt/zapis do pliku (bez flock). Niestety. Nie jest to żaden "standard". BTW dokumentacja w ODT? Nikt nie będzie ściągał ~100MB OpenOffice'a żeby 3 dokumenty przeczytać. To powinien być czysty tekst, HTML albo w ostateczności PDF. 1. OK. Będzie PDF 2. Nie wiesz że M$ Office wyszło już z mody (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak używasz MSO to jesteś passe i masz wewnętrzne fuj (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) edit: Rofl. O tablicy $_REQUEST słyszałeś? Nie może być $_REQUEST. na początku (w wersjach starszych niż 1.3.0) był REQUEST, ale to nie jest dobre. Musi być POST i GET osobno, bo inaczej rozróżnienie poszczególnych stron może być niemożliwe. A nie może być ISSET, bo dodanie parametrów wszędzie gdzie ci się podoba, tak jak podałem w powyższym przykładzie też będzie niemożliwe. Rofl. O tablicy $_REQUEST słyszałeś? Może jeszcze raz wytłumaczę: Kiedy użyjesz var_export() to możesz równie dobrze wrzucić komendę do formularza w ten sposób Kod <input type="hidden" name="iscached" value="dontdocache"> jak i w ten sposób: Kod <input type="hidden" name="dontdocache" value="1">
Ten post edytował SoofMan 21.04.2007, 20:53:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Przecież NOWE benchmarki które zrobiłem na IDENTYCZNEJ zasadzie jak te poprzednie również poprawnie pokazały że moja funkcja jest gorsza ! Ale ja nie mowie, ze Twoje nowe benchmarki tego nie pokazuja. Ja mowie, ze zmieniles swoja funkcje na md5() nie dlatego ze to ty wpadles iz jest gorsza, ale dlatego ze ci powiedzieli ze jest gorsza, ze cie poprawili w Twojej nieswiadomosci. Do tego wlasnie zmierzam, ze powrocenie do lepszej funkcji nie bylo dzieki Tobie (co by sugerowal tamten tekst co wczesniej przytaczalem) ale dzieki spostrzegawczosci innych userow. Tyle, kropka. Koniec OT (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ps: nie uwazasz ze troche skromnosci z Twojej strony by sie przydalo? Postawa jakę prezentujesz,przynajmniej mnie, od razu zniecheca do Tego projektu. Nie mowie ze jest zly czy dobry, nie wiem, nie przygladalem mu sie. Poprostu juz na starcie, poprzez takie samochwalcze teksty,ktore juz przekraczaja granice zdrowego rozsądku, zniechecasz. Nie mowie tego bo jestem zazdrosny, ze to ty wpadles na Ten "genialny" projekt (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Ale ja nie mowie, ze Twoje nowe benchmarki tego nie pokazuja. Ja mowie, ze zmieniles swoja funkcje na md5() nie dlatego ze to ty wpadles iz jest gorsza, ale dlatego ze ci powiedzieli ze jest gorsza, ze cie poprawili w Twojej nieswiadomosci. Do tego wlasnie zmierzam, ze powrocenie do lepszej funkcji nie bylo dzieki Tobie (co by sugerowal tamten tekst co wczesniej przytaczalem) ale dzieki spostrzegawczosci innych userow. Tyle, kropka. Koniec OT (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) 100% racji. To trzeba było tak od razu. Ja nie załapałem poprzednio o co chodzi. ps: nie uwazasz ze troche skromnosci z Twojej strony by sie przydalo? Postawa jakę prezentujesz,przynajmniej mnie, od razu zniecheca do Tego projektu. Znowu 100% racji. Widzisz. Ja jestem trochę inny. Ludzie mnie nie rozumieją i nie rozumieją tego co mam do przekazania, bo ja myślę trochę inaczej. Co nie zmienia faktu, że mam głęboki szacunek i pokorę wobec wszelkich innych ludzi. A mój pozorny "brak skromności" wynika raczej z tego że ja się strasznie podniecam wszystkimi nowymi fajnymi rozwiązaniami - Linuxem, Berylem, fajną grą.... wszystkim. A teraz też PHP Hypercacherem. Jestem impulsywny i hurra-optymistyczno-wyskokowy a ludzie zwykle to odbierają że się popisuję i mówię "ooo jaki to ja jestem zajjjj". Chyba jestem trochę aspołecznym typem. Nie umiem się porozumiewać (przynajmniej na forach internetowych). Za to w realu z każdym się dogadam. Ten post edytował SoofMan 21.04.2007, 21:09:40 |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat 2. Nie wiesz że M$ Office wyszło już z mody (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak używasz MSO to jesteś passe i masz wewnętrzne fuj Nie używam żadnych Officów, czy to Open czy to Microsoft, bo są mi całkowicie zbędne. Cytat A nie może być ISSET, bo dodanie parametrów wszędzie gdzie ci się podoba, tak jak podałem w powyższym przykładzie też będzie niemożliwe. Nieco nie doczytałem, przepraszam, już wiem o co ci chodzi, ale poświęcanie wydajności po to, żeby użytkownik mógł sobie name z value zamienić to DUŻA przesada, szczególnie, że skrypt podobno "Jest naprawdę szybki." i szkoda ci "cennych milisekund". Cytat Niestety. Nie jest to żaden "standard". Wybacz, ale tak działa każdy cache. To, że ty umieściłeś to na początku skryptu nie czyni z ciebie geniusza. W Pythonie to się nazywa middleware. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie używam żadnych Officów, czy to Open czy to Microsoft, bo są mi całkowicie zbędne. Jezu. pakietu biurowego w domu nie masz ? Tym bardziej że są darmowe ! No to masz człowieku problem. Nieco nie doczytałem, przepraszam, już wiem o co ci chodzi, ale poświęcanie wydajności po to, żeby użytkownik mógł sobie name z value zamienić to DUŻA przesada, szczególnie, że skrypt podobno "Jest naprawdę szybki." i szkoda ci "cennych milisekund". Nie szkoda. Chcę żeby skrypt zachował też pewną funkcjonalność... ale pomyślę nad zmianą. Dzieki za sugestię. Wybacz, ale tak działa każdy cache. To, że ty umieściłeś to na początku skryptu nie czyni z ciebie geniusza. W Pythonie to się nazywa middleware. OK ok. Zgadzam się w 100%. Koniec tematu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%)
|
czyli dziala to tak ze pierw generuje daną stronę i zapisuje do cache, a potem jak ktos inny jej potrzebuje to zwraca juz wygenerowany obraz tak?
|
|
|
|
|
|
|
|
czyli dziala to tak ze pierw generuje daną stronę i zapisuje do cache, a potem jak ktos inny jej potrzebuje to zwraca juz wygenerowany obraz tak? Dokładnie. I właśnie dlatego jest prawie tak szybkie jak statyczny HTML (oczywiście WIEM, że dla kogoś takie stwierdzenie może być przesadą). ------------------------------------ BTW. Jest już profesjonalna wersja developerska tak skomentowana że nawet DEVNULL nie będzie narzekał. Zapraszam do ściągania. Narazie tylko do wersji Standard. Do wersji Refresher nie miałem już czasu zrobić. (Wybierzcie z listy pobierania (DEV) Hypercacher Wszystkie Wersje Developerskie [2007-04-21]) http://hypercacher.com/download_pl.html Ten post edytował SoofMan 21.04.2007, 22:02:06 |
|
|
|
|
|
|
|
a co sie stanie jak po wygenerowaniu "cache" strona się zmieni (np zapytanie z bazy zwraca różne dane - np. losowe produkty)?
|
|
|
|
|
|
|
|
a co sie stanie jak po wygenerowaniu "cache" strona się zmieni (np zapytanie z bazy zwraca różne dane - np. losowe produkty)? Strona będzie wyświetlać jeden zestaw produktów przez cały czas jak cache będzie nieodswieżone. Chyba że użytkownik wyśle formularz - wtedy zobaczy zmiany. Żeby odświeżyć widok strony dla danego użytkownika, wystarczy podrzucić mu dodatkowe ciasteczko (widoki stron zmienią się tylko dla tego użytkownika który to ciasteczko ma), LUB użyć modyfikacji - PHP Hypercacher Refresher i wykonać w skrypcie który losuje produkty PHP polecenie @touch("katalog_cache/ctrl/.mt", time()) - widok wszystkich stron odświeży się jednocześnie dla wszystkich użytkowników. Tyle że drugie rozwiązanie dużo bardziej obciąża server. Jeżeli masz BOX wyświetlający losowe produkty, to TRZECIM, najlepszym chyba rozwiązaniem byłoby użyć do tego skrypt AJAX, który będzie pobierał inny zestaw produktów bezpośrednio ze specjalnie przygotowanego skryptu PHP. ------------------------------- Ale ogólnie jest to bardziej skomplikowane. Widzisz - ten jeden użytkownik może widzieć jeden zestaw losowych produktów przez cały czas "cache time", ale inny użytkownik z innymi ciastkami może już widzieć inny. To nie jest tak, że wszyscy widzą dokładnie ten sam BOX z dokładnie tymi samymi produktami. -------------------------------- EDIT: Poza tym tylko ta jedna podstrona będzie wyświetlać akurat ten jeden zestaw produktów. Każda inna podstrona, po kliknięciu na jakikolwiek inny link jest już dla Hypercachera zupełnie inną stroną, więc produkty będą tam wylosowane od nowa (i cała strona będzie wygenerowana od nowa). Ten post edytował SoofMan 21.04.2007, 22:28:44 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat(SoofMan) Jest już profesjonalna wersja developerska tak skomentowana że nawet DEVNULL nie będzie narzekał. Zapraszam do ściągania. no to Cię zasmuce - będe narzekał - na siłę wstawiłeś komentarze do wszystkiego co się dało - a jak dla mnie to wcale czytelny kod się nie stał np takie coś Kod //If yes, then... wstawiane pod warunek to chyba kpina - chyba każdy programista umiałby sobie poradzić z odczytaniem tego że jeśli warunek jest spełniony to... bez tego komentarza.tak jak mówili koledzy wcześniej troche pokory Ci się przyda a Twoja wypowiedź Cytat(SoofMan) Widzisz. Ja jestem trochę inny. Ludzie mnie nie rozumieją i nie rozumieją tego co mam do przekazania, bo ja myślę trochę inaczej. Co nie zmienia faktu, że mam głęboki szacunek i pokorę wobec wszelkich innych ludzi. A mój pozorny "brak skromności" wynika raczej z tego że ja się strasznie podniecam wszystkimi nowymi fajnymi rozwiązaniami - Linuxem, Berylem, fajną grą.... wszystkim. A teraz też PHP Hypercacherem. Jestem impulsywny i hurra-optymistyczno-wyskokowy a ludzie zwykle to odbierają że się popisuję i mówię "ooo jaki to ja jestem zajjjj". Chyba jestem trochę aspołecznym typem. Nie umiem się porozumiewać (przynajmniej na forach internetowych). Za to w realu z każdym się dogadam. zdaje się tylko to potwierdzać. Jaki inny jesteś? Nogi Ci z uszu wyrastaja? Porozumiewasz się tym samym językiem co my. Masz tylko problemy z własnym wielkim EGO. Jeśli kilka(naście) osób mówi Ci że jesteś w błędzie - to zamiast się irytować i obrażać - bo przecierz wszyscy są fuj i bee bo nie używają pakietu biurowego (przecierz to podstawa) i śmią twierdzić że nie odkryłeś amertyki swoimi zamotanymi rozwiązaniami. Dobry programista - to nie tylko znajomość języków programowania, algorytmów itp ale też pokora i umiejętność przyjęcia krytyki własnych rozwiązań a także zastosowanie czyichś podpowiedzi - a nie tak jak w Twoim wypadku zadufany w sobie samozachwyt. Nikt nie wie wszystkiego a człowiek całe życie się uczy. Przyznanie się do błędu świadczy o dojżałości a w Twoim przypadku czytając te wszystkie posty mam wrażenie że czytam coś co napisał 13 latek któey zachwycił się nową zbawką w postaci parsera php i próbuje podbić świat kilkoma liniami kodu twierdząc że jest to kod genialny i absolutnie przełomowy - wręcz historyczny, który zaważy na losach świata (internetowego). Nie zaważy - przynajmniej jeśli nie zmienisz podejścia i będziesz uważał własne rozwiązania za jedyne słuszne. Zmiany światopoglądu i zmniejszenia EGO życze - wyjdzie Ci to na dobre Pozdr. Ten post edytował devnul 22.04.2007, 11:20:29 |
|
|
|
|
|
|
|
np takie coś Kod //If yes, then... wstawiane pod warunek to chyba kpina - chyba każdy programista umiałby sobie poradzić z odczytaniem tego że jeśli warunek jest spełniony to... bez tego komentarza.Myślałem że komentarze mają być jak najbardziej MAKSYMALNIE łopatologiczne. Wcześniej ktoś z was to napisal. Więc uczyniłem komentarze naprawdę SUPER - łopatologicznymi (żeby nawet maksymalnie początkujący programista je przeczytał), tak jak tylko mogłem. Starałem się. Nie wyszło. I tak zajęło mi to kilka godzin. Ale nie, ty znowu marudzisz. No więc sorry, nie umiem pisać komentarzy. Jakieś sugestie ? Skoro ci nie pasuje, może poprawisz to sam ? Co do tych idiotyzmów - wywalę to za chwilę tak jak mówili koledzy wcześniej troche pokory Ci się przyda a Twoja wypowiedź zdaje się tylko to potwierdzać. Jaki inny jesteś? Nogi Ci z uszu wyrastaja? Może nie aż tak źle, ale coś podobnego w pewnym aspekcie. W każdym razie jestem inny i myślę inaczej. Nic więcej nie powiem na ten temat - Koniec tematu. bo przecierz wszyscy są fuj i bee bo nie używają pakietu biurowego (przecierz to podstawa) Ja nie wiem jak tak można, ale ja nie mogę zyć bez pakietu biurowego. i śmią twierdzić że nie odkryłeś amertyki swoimi zamotanymi rozwiązaniami. Nigdzie nie napisałem że odkryłem amerykę... Odpisałem tylko komuś kto twierdzi że ten kod jest banalny. A banalny nie jest, bo spędziłem nad nim setki godzin. Jego długość wcale o niczym nie mówi. Porozumiewasz się tym samym językiem co my. Masz tylko problemy z własnym wielkim EGO. (...) Dobry programista - to nie tylko znajomość języków programowania, algorytmów itp ale też pokora i umiejętność przyjęcia krytyki własnych rozwiązań a także zastosowanie czyichś podpowiedzi - a nie tak jak w Twoim wypadku zadufany w sobie samozachwyt. Człowieku. Teraz to już mnie obrażasz nie na żarty ! 1. Nie jestem zadufany w sobie ! 2. Zachwycam się WSZYSTKIM co jest fajne na około mnie, a nie tylko własnymi rozwiązaniami. Jak coś mi się podoba i uważam że jest ZAJEFAJNE, to się tym podniecam jak cholera - to jest dla mnie UWAGA: NORMALNE. 3. To raczej ty masz poważny PROBLEM - nie potrafisz zrozumieć mojego toku myślenia i oceniasz innych swoimi kategoriami. Ale to nie twoja wina - bo jak już napisałem ja jestem inny. 4. Dlaczego uważasz że wiesz lepiej co ja myślę, co ja czuję, jaki ja jestem ? Napisałem że mam szacunek do innych, chociaż nie potrafię się komunikować. I BASTA. 5. Jeszcze jedno. Nie kłamię. A na potrzeby tego forum możemy spokojnie założyć, że NIGDY nie kłamię, ponieważ nigdy tutaj nikogo nie okłamałem i nie mam NIGDY zamiaru tego zrobić. Więc łaskawie przestań mnie oceniać swoimi kategoriami, bo tobie się wydaje że wszystko wiesz o MNIE i o LUDZIACH i o ŚWIECIE lepiej. Ale mylisz się. Bo - JA jestem inny - JA nie kłamię - MNIE nie można przekupić, bo - DLA MNIE pieniądze nie mają takiej wartości jak dla innych - JA MYSLĘ INACZEJ - JA nie potrafię się komunikować poprawnie i ludzie tacy jak TY mnie źle odbierają Ponimaju, czy wytłumaczyć jakoś bardziej łopatologicznie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) w Twoim przypadku czytając te wszystkie posty mam wrażenie że czytam coś co napisał 13 latek któey zachwycił się nową zbawką w postaci parsera php i próbuje podbić świat kilkoma liniami kodu twierdząc że jest to kod genialny i absolutnie przełomowy - wręcz historyczny, który zaważy na losach świata (internetowego) Jak byś widział ile razy przyśpieszył serwis nowebiuro.pl z 200k unikalnych użytkowników i kilku milionami odsłon miesięcznie, to też skakałbyś z radości i podniecał się. Gwarantuję. Różnica była dla mnie wprost NIEWYOBRAŻALNA - 10-krotny skok jakościowy. Kazda strona zaczęła się ładować 10-razy szybciej, a obciążenie bazy MYSQL spadło prawie do ZERA. Czy to niewystarczający powód żeby się podniecać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Zmiany światopoglądu i zmniejszenia EGO życze - wyjdzie Ci to na dobre Pozdr. Kiedy ty nawet nadal NIE WIESZ ( lub nie chcesz wiedzieć) jaki jest mój światopogląd ! Nie przyjmujesz tego do wiadomości. Zaciąłeś się na swoim i basta. Ten post edytował SoofMan 22.04.2007, 19:26:14 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Polecam:
(IMG:http://p-d.pl/private/ice.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Polecam: (IMG:http://p-d.pl/private/ice.jpg) Dobre (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) SoofMan gdybyś jeszcze nie zauważył swoim zachowaniem pogrążasz swój skrypt. Nie motaj się za każdym razem, gdy ktoś ci odpisze. Cytat Różnica była dla mnie wprost NIEWYOBRAŻALNA - 10-krotny skok jakościowy. Kazda strona zaczęła się ładować 10-razy szybciej, a obciążenie bazy MYSQL spadło prawie do ZERA. Czy to niewystarczający powód żeby się podniecać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Nie. Ma to większość lepszych aplikacji www. Niektóre jeszcze lepsze keszują w bazie czy RAMie co ma znaczenie gdy przy ogromnych ruchu dysk nie będzie wyrabiał z otwieraniem plików twojego systemu Cache (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Nigdzie nie napisałem że odkryłem amerykę... Odpisałem tylko komuś kto twierdzi że ten kod jest banalny. A banalny nie jest, bo spędziłem nad nim setki godzin. Jego długość wcale o niczym nie mówi. sory za szczerość ale ten kod nie wygląda na więcej niż kilka godzin pracy. Skoro zajoł Ci on tak dużo czasu - to nie dziwie się że tak się nim ekscytujesz. No i podpisuje się obiema rękoma i nogami pod tym co napisał wyżej Riklaunim - Twój kod jest kolejnym sposobem na zrobienie serwerowi dobrze - ot co - w dodatku niezachwycającym. Pozdr. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 14.12.2025 - 12:39 |