![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wszystko zaczęło się od projektu gdzie musiałem skorzystać z API do wysyłania wiadomości SMS, ponieważ reguły projektu tego nie zabraniają poddaje pod ocenę dwie klasy które napisałem. Starałem się aby były one zgodne z PSR-0 (na czym najbardziej mi zależy to wiadomość czy faktycznie tak jest czy czegoś nie zrozumiałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Klasy są do obejrzenia tutaj: - Esemeser\Api\Simple\Sender - klasa wysyłająca wiadomości. - Esemeser\Api\Simple\Balance - klasa do sprawdzania ile wiadomości możemy ciągle wysłać. W niedługim czasie pojawi się również obsługa Soap więc nie omieszkam zaktualizować wątku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Kod klas wkleiłem na zewnętrzny serwis z powodu ilości kodu, poniżej przykłady wykorzystania skryptów. Wysyłanie wiadomości:
Sprawdzanie konta:
Oczywiście wszelkie wskazówki, rady, uwagi i krytyka mile widziane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) //EDIT Mała uwaga w klasie Sender można znaleźć:
Oczywiście tego komentarza nie powinno być (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) właśnie zaktualizowałem link do poprawnej wersji Ten post edytował d3ut3r 11.11.2012, 12:09:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:41 |