![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
proszę o ocenę mojego skryptu Galerii skrypt umozliwaia przegladanie obrazków *.jpg znajdujacych się w bierząceym katalogu (tam gdzie został skopiowany) miał być łatwy w instalacji dla laika Prosze o sprawdzenie czy nie ma błedów zagrażających bezpieczeństwu serwera i ocenę wydajności
Ten post edytował number0 14.09.2004, 16:23:04 -------------------- „Bardzo zaawansowana technologia niewiele różni się od magii”
Arthur C. Clarke |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Skrypt powiem bardzo biedny....
Malutko kodu tylko najprostrze rzeczy Cytat Prosze o sprawdzenie czy nie ma błedów zagrażających bezpieczeństwu serwera i ocenę wydajności Do tego sluza odpowiednie programy, watpie zeby komus chcialo sie robic 'za nie'; Polecam popracowac nad sposobem pisania kodu: http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/pom...dardy_kodowania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
77 linii z komentarzami to nie za dużo jak na Galerię obrazków. Pamiętaj, że na galerii nie tylko obrazki mają być kolorowe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z jakiego katalogu on pobiera te obrazki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Noctovizor: 16 linijka kodu i treść wypowiedzi autora o tym mówią...
Co do samego pomysłu - jak dla mnie prosta galeria to 1 plik... owszem, ale: - w locie generuje miniaturki z obrazków jakie znajdzie we wskazanym katalogu - daje możliwość przeglądania podkatalogów (jw.) - generuje kod zgodny z XHTML - jest napisany czytelnie (zgodnie z jakimkolwiek standardem) - posiada komentarze w phpDoc'u (lub podobne) Gdy Twoja galeria spełni wszystkie w/w punkty, to z wielką chęcią z niej skorzystam ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż trochę uboga ta "galeria". Ja moją na szybko pisałem i zajeło mi to 491 linijek. I nie jest aż taka zaawansowana. Ale za to wymaga MySQL (opis, tytuł, ocenianie zdjęć itp. nie chciało mi się robić na plikach tekstowych)
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:10 |