![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam prośbę, bo próbuję już na różne sposoby i nie wiem co jest grane: Mam taki fragment kodu:
pod linuxem chodzi mi wszystko ok., ale gdy próbuję go uruchomić pod windows to w tym miejscu wyrzuca mi komunikat: Warning: setlocale() [function.setlocale]: Passing locale category name as string is deprecated. Use the LC_* -constants instead. in C:\xampp\lib\php_gon-2.10\php\php_gon.php on line 143 Warning: setlocale() [function.setlocale]: Invalid locale category name LC_MESSAGES, must be one of LC_ALL, LC_COLLATE, LC_CTYPE, LC_MONETARY, LC_NUMERIC, or LC_TIME. in C:\xampp\lib\php_gon-2.10\php\php_gon.php on line 143 używam pod windowsem pakietu xampp. dodałem tablice:
a w miejsce $arrLocale wstawiałem także po przeszukaniu netu: 'Polish_Poland.28592' ale nic to nie daje. i nie mam pojęcia w czym problem - może coś mam nie włączone? Jak ktoś ma pomysł to fajnie by było jakby się nim podzielił ![]() dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj w manualu o setlocale" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Zwróć uwagę na notatkę dotyczącą Windowsa...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeglądałem już manuala no i sprawdzałem
co pisze microsoft, a pisze: codepages - Central European (ISO) iso-8859-2 28592 country strings - Poland "pol", "poland" language strings - Polish Polish "plk", "polish" wstawiałem w setlocale(LC_MESSAGES, "wstawiane"); wszystkie chyba kombinacje i dalej nic. Natomiast jak dla testu wpisałem:
to bez problemu wyrzuciło mi: niedziela, 19 marzec 2006 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2025 - 08:01 |