![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W skrócie:
Powinno wyświetlać polskie nazwy, a tego nie robi. Dlaczego? -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Ten post edytował Jojo 24.10.2006, 11:34:25 -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie działa, tak jakby był jakiś problem z apachem, php, nie wiem.
Jak to można sprawdzić? -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdzałeś czy takie locale są zainstalowane na serwerze ?
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z
i działa to to na większości serwerów z których korzystam. A jak nie działa, wystarczy sprawdzić jakie locale są dostępne w systemie: Kod $ locale -a|grep pl co w przypadku mojego Mac-a zwraca: Kod $ locale -a|grep pl
pl_PL pl_PL.ISO8859-2 pl_PL.UTF-8 Ten post edytował mls 24.10.2006, 13:55:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro temat cały czas wisi na 'google' to dopowiadam:
Na systemach Windows podczas gdy używasz kodowania utf-7 lub utf-8 setlocale NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ i zawsze zwróci null. W projektach kodowanych w np. iso-8859-2 setlocale działa normalnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też wtrącę swoje 3 grosze - setlocale działa bez problemu na 90% serwerów (o ile nie więcej), jeśli nie działa to na 100% z winy administratora serwera.
Ja robię akurat tak: - i większych problemów jak do tej pory nie miałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 08:50 |