![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem cały artykul o session handlerze na php.pl niestety nie do konca rozumiem tej czesci "implementacje", nie rozumiem poprostu ktora czesc za co odpowiada (poza tym nie działa mi ten skrypt).
a np tekstu: Cytat /** * Dane konfiguracyjne bazy danych * @var array $db_config Ustawiane przez konstruktor @see session(); * @access public */ w ogole nie rozumiem :| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co bierzesz się za takie rzeczy jak klasy czy obsługa sesji skoro nawet nie wiesz czym są tablice, zacznij uczyć się od podstaw...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 6 Dołączył: 17.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem czym są tablice...
tworzac topic o tablicach myslalem ze uzywa sie ich takze w innych celach i maja szersze zastosowanie, ktoremu miejsca nie poswiecili w manualu, bo chcieli wyjasnic tylko najprostrze rzeczy Mam juz własne logowanie na sesjach... teraz probuje udoskonalic je o session handlera ... a lada chwila w prace na ciasteczkach Ten post edytował Diablos 19.06.2005, 19:47:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To narazie zrób sobie ciasteczka - potem trochę potrenuj porgrmaowanie w php a potem zainteresuj się rzeczami które wymgają wiedzenia czegoś więcej w php.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze pytanie odnosnie zwykłego logowania na sesjach.
Na stronie głownej mam przykładowo logowanie i okienko logowania. Wpsize tam dane, wyswietli mi komunikat ze zostałęm poprawnie zalogowany. Naciskam wtedy na link "newsy" gdzie moge dodac komentarz tylko wtedy jesli jestem zalogowany. Jednak w momencie przejscia na tą podstrone wylogowuje mnie ![]() (logowanie nie jest jeszcze robione na cookiesach) Czemu tak sie dzieje ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo pewnie nie sprawdzasz czy jesteś zalogowany. Naprawdę daruj sobie tak "zaawansowane" rzeczy narazie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Heh, sprawdzam czy jestem zalogowany
![]() PS. nie uwazam ze to sa dla mnie rzeczy zbyt zaawansowane ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mowic to mnie bawia Twoje posty, piszesz ze zrobiles logowanie na sesjach a tak naprawde nie zrobiles bo pozniej sie pytasz o to. Hehehe ale widze ze sie szybko rozwijasz rano tablice teraz sesje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moze poprostu zle wam tłumacze o co mi chodzi.
Zrobiłem logowanie na sesjach, tylko, ze "zrobiłem" to pojecie wzgledne. Moge zrobic cos co nie działa ![]() Inaczej jednak ten skrypt zaczał sie zachowywac gdy wrzucałem go na jakis serwer. U mnie na localhoscie bez problemu moglem sie zalogowac, przejsc na jakas podstrone, dodac komentarz itd. Na serwerze jednak po przejsciu na podstrone i próbie dodania komentarza wyskakiwał komunikat: "nie jestes zalogowany". Własnie dlatego o to spytałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:41 |