![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Wiem że ten temat był już tak wiele razy poruszany że aż wstyd mi pisać Może dla tego że jestem zmęczony już nie myśle logicznie ![]() Mam taki kodzik <script language="JavaScript" type="text/javascript"> function sprawform() { // przypisujemy formularz do zmiennej zeby nie trzeba bylo // potem duzo pisac... ![]() var frm = document.forms.formulaz; var exp = /[0-9]/; if (frm.imie.value == '') { frm.imie.focus(); alert('Wypełnij pole imię!'); return false; } // tutaj ![]() //chodzi o ten kawałek sprawdzenia aby były tylko cyfry if (frm.tel.value == '' || frm.email.value.exp.test) { frm.tel.focus(); alert('Wypełnij poprawnie pole telefon!'); return false; } if (frm.email.value == '' || frm.email.value.indexOf('@', 0) == -1 || frm.email.value.length<=5) { frm.email.focus(); alert('Wypełnij poprawnie pole email!'); return false; } //if (frma.nazwaselecta.options[frm.nazwaselecta.selectedIndex].value == '') { //alert('Wybierz cos z nazwaselecta!'); //return false; //} // reszta pol do sprawdzenia... return true; } //-- </script zazanczyłem komentarzem o który kawałek mi chodzi Nie moge sobie poradzić z dopisaniem warunku który sprawdza czy są w polu wprowadzone same cyfry Prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak:
Szczerze mowiac to nie wiem co robi Ci ten kwałek kodu: frm.email.value.exp.test -------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kawałek kodu nic nie robie
![]() ![]() i skorzystałem z podpowiedzi ale wychodzi na to że on nie sprawdza czy to są sama cyfry ![]() bo wpisze litery i też mu pasuje ![]() Jakieś rady? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz zmieniony teraz kodzik podsyłam ![]() var frm = document.forms.formulaz; var str = '2343'; var re = '^[0-9]+$'; if (frm.imie.value == '') { frm.imie.focus(); alert('Wypełnij pole imię!'); return false; } //chodzi o ten kawałek sprawdzenia aby były tylko cyfry if (frm.tel.value == '') { frm.tel.focus(); alert('Wypełnij pole telefon!'); return false; }else { if (str.match(re)) { //alert("pasuje"); } else { frm.tel.focus(); alert('Wypełnij poprawnie pole telefon!'); return false; } } Ten post edytował sphinx 2.07.2006, 08:23:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musi działać:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:20 |