![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co jest źle ale moje wyrażenie po prostu nie działa. Musze odnaleźć wszystkie zmienne w danym ciągu znaków np.
Kod $variable $variable['array'] $variable -> objectData or something more complicated $variable['array'] -> objectNode['arrayindex'] -> somethingelse -> somethingelse2 Próbowałem czegoś takiego:
ale to znajduje jedynie $myVariable Jakieś pomysły? Ten post edytował SHiP 26.08.2007, 21:33:35 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak mieć za dużo wolnego czasu
![]()
Niestety uwzględnienie wszystkich możliwości zapisywania zmiennych jest ciężkie... Przy czymś takim " $array[ bla#$#$% #$% bla bla]" już źle działa - też to wyłapie. Nie założę się, ale coś mi się wydaje, że jeśli byś przejrzał źródła kodu php to byś coś znalazł w "ładniejszej formie". A swoją drogą to mały parser z tego powstał ![]() Ten post edytował emacieka 27.08.2007, 17:40:20 -------------------- ''' ... Among the blind one eyed man is a king ... '''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedz. W wolnym czasie udalo mi sie stworzyć coś takiego
Musze to jeszcze lekko rozbudowac(zagnieżdżanie zmiennych w blokach { } oraz w indeksach tablicowych) i będzie jak znalazł do mojej biblioteki ![]() EDIT: Hmm dziwne ale IPB konwertuje \s na s ;] EDIT2: Mam gada ![]() Kod #\$(?:[a-zA-Z0-9_]+| {(?:(?:'.*?'|".*?"|(?R))\.)* (?:'.*?'|".*?"|(?:(?R)))})
(?: (?:\s*\[ (?:(?:'.*?'|".*?"|(?R))\.)* (?:(?:"|').*?(?:"|')|(?:(?R))) \]) | \s* (?:-> \s*(?:[a-zA-Z0-9_]+ | {(?:(?:'.*?'|".*?"|(?R))\.)* (?:'.*?'|".*?"|(?:(?R)))})) )*#xi Ten post edytował SHiP 27.08.2007, 19:08:12 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:31 |