![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dostałem zrzut bazy danych z postresql i potrzebuje to wrzucić do mysql, tylko nie wiem jak. Mam pliki z rozszerzeniem *.tx_ oraz jeden z *.dmp. Czy moge to zrobic phpMyAdminem?
Z gory dziekuje... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpmyadmin jest opcja importu z txt, sql, csv i wielu innych. Nie powinno być żadnego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na 99.9% nie wrzucisz tak od razu.
PG ma inne typy danych, inne mozliwosci. Co najwyzej uda ci sie jesli uzywasz samych podstaw PG - bez triggerow, funkcji itp. Musisz recznie stworzyc bazke w mysql, i napisac konwerter pg -> mysql (najlepiej polaczyc sie z 2ma bazkami). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie racja, ja właśnie robię to druga stronę. Z MySQL do PG.
W ogóle to w phpPgAdmin nie widzę importu, pozostaje wszystko zrobić "z palca". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Tak zrobie, napisze program do przerzucenia. Dzieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:42 |