![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz form.html którym przesyłałem sporo danych do strony przetw.php i wszystko działa bez zarzutu, ale następnie musiałem stronę przetw.php umieścić w jako ramke w stronie zcal.php, a więc w formularzu zmieniłem adres z przetw.php na zcal.php i dodałem w zcal php taki oto kod.
i w tym przypadku zmienne nie będące tablicami przekazywane są poprawnie, natomiast zmienne tablicowe przekazją wartość "Array" zmieniłem nieco kod na:
ale teraz też nie jest tak jakbym chciał - tzn nie jest dokładnie tak jakbym przesłał bezpośrenido z formularza zmieną zm1[], zawierającą wiele wartości z pola multiple select. jak to rozwiązać ? pomóżcie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem po co tak kombinujesz z tymi indeksami? Nie można prościej:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no można ale to nie rozwiązuje mojego problemu, ze zmiennymi tablicowymi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, w sumie można by się bawić w rozpoznawanie, czy zmienna to tablica, jeśli tak to ilo wymiarowa itp. Bez rekurencji ani rusz. Ale może prościej byłoby serializować te tablice przed wysłaniem?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
juz rozwiązałem przy sprawdzaniu trzeba było dodać "[]" czyli całe rozwiązanie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:36 |