![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Staram się ażeby strona którą piszę dawałą mi możliwość zablokowania dostępu przez hasło - login jest niepotrzebny samo hasło ma byćzakodowane w md5. Poradziłem sobie z tym bez większego problemu - kompilacja kilku skryptów. index.html ma okienko do wpisania hasła >> następnie przenosi się do haslo.php gdzie mam zaszyfrowane hasło >> jeżeli hasło się zgadza to lecę do index.php. niestety nie wiem co wpisaćna początku wszystkich php i html ażeby nie dało się ich odczytać bez przechodzenia całej tej procedury tj bez rozpoczynania od index.html. proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jesli twoja strona do logowania jest np. index.php i wpisane haslo jest prawidlowe to np.:
W plikach pozostałych stron dajesz na samej górze:
Dzięki temu gdy uzytkownik nie jest zalogowany to zostanie przekierowany do strony index.php. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
niestety ale wrzucenie tego na stronę w takiej postaci sprawia jedynie że
teks wyświetla się na górze strony ale nic się nie dzieje |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Podałem przykład - jak napisałeś sam logowanie to nie powiesz chyba, że masz problem z użyciem sesji i odpowiednim zastosowaniem zaprezentowanego przykładu ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Więc z czym konkretnie masz problem ?
A to dałeś w każdym pliku na samej górze: (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował wiewiorek 6.07.2010, 19:20:29 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Radzę przejzec jakies skrypty do logowania np. to albo poczytać o zmiennych sesyjnych $_SESSION.
Ten post edytował Gribo 10.07.2010, 21:47:37 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 11.06.2026 - 00:49 |