![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chcialbym napisac i osadzic w cmsie portal. Portal jak portal zawierac ma rozne informacje ale oprocz tego wszystkiego ma byc zrobiona rejestracja i konta uzytkownikow. Samo w sobie zrobienie rejestracji logowania i kont to nie jest wielki problem. Natomiast problem mam bo chcialbym aby kazdy uzytkownik na swoim koncie mial dla siebie strone www w moim portalu i zeby mogl ja edytowac (dodawac newsy ksiega goci itp). Nie wiem w jaki sposob to zorganizoac zeby pozniej jakis gosc wchodzac na
Kod www.portal.pl/users/nazwa_uzytkownika/ mogl obejrzec strone danego uzytkownika. Nie za bardzo wiem jak to zaprojektowac. Czy tworzyc oddzielne bazy danych (a w nich tabele dla newsow ksiegi gosci itd) dla kazdego nowego uzytkonika czy moze w jednej bazie danych umiescic wszystkich uzytkownikow i w niej po jednej tabeli newsow ksiegi gosci itp itd dla wszystkich uzytkownikow. Dodam jeszcze ze kazdy uzytkownik bedzie mial podoba strone tzn bedzie kilka templatow i sobie bedzie mogl wybrac jaki template chce. Ma ktos jakies pomysly?? ![]() Ten post edytował piotrekkr 6.02.2007, 09:30:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:28 |