![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam poraz kolejny, z nowym pytankiem hehe...
Tak więc chodzi o to, ze chce zrobić sobie tzw. ranking lub coś w tym stylu. Ogólnie mam tam 5 userów i chce im zrobić taki tam ranking... ale taki żeby każdy głosował no i ok ale jak zrobić żeby system rozdzielał mi sumę głosów(dając na to 30 głosów) na procenty przez wszystkich uzytkowników. Czyli np. 30 to 100% gracz 1 ma 10 głosów, gracz 2 ma 5 głosów itd... i zeby system mi dawał ile to procent. że gracz 1 ma np. 50 % itd... mam nadzieje, że dość zrozumiale napisałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat 1 ma np. 50 % itd... Cytat Czyli np. 30 to 100% gracz 1 ma 10 głosów 10 z 30 to nie jest 50%. No a konkretnie to w czym masz problem? Bo nie chce mi się wierzyć, że naprawdę myślisz iz 10 z 30 to 50% więc chyba tak banalne wyliczenia nie powinny być problemem. Więc co nim jest? ps: przenoszę na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Człowiek chce się leczyć z alkoholizmu a tu nawet na forum o procentach gadają :/
Z twoim pytanie nie widzę definicji TWOJEGO problemu. Bo poza "chcę" to dałeś swoją listę życzeń. A matematykę w podstawówce zdał? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to był przykład, wiem, ze to nie tyle ale dla przykładu nie będę podawał jakiś tam prawdziwych wyników...
na szybkiego napisałem jakieś tam pierwsze lepsze wyniki i procenty. A co do waszych wypowiedzi... ogólnie że tak powiem nabijacie postów zamiast pomóc... nie wiem czy to jest dozwolone no ale... Ten post edytował kamilos809 11.08.2010, 20:15:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Napisz nam z czym masz problem! Czego nie umiesz ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to był przykład, wiem, ze to nie tyle ale dla przykładu nie będę podawał jakiś tam prawdziwych wyników... na szybkiego napisałem jakieś tam pierwsze lepsze wyniki i procenty Taa... No ale jakiś problem masz czy się przemyśleniami dzielisz? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale dla przykładu nie będę podawał jakiś tam prawdziwych wyników... ![]() ![]() Cytat na szybkiego napisałem jakieś tam pierwsze lepsze wyniki i procenty No ok, ale w czym masz problem? Poważnie pytam bo nie wiembo jesli chodzi ci o ten kod: to ja ponawiam pytanie wookieba. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Może tak samo jak ja jest alkoholikiem?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, wypowiem sie inaczej, chodzi o to, że z liczby która będzie moim 100% system rozdzieli liczbę procentów poprzez użytkowników... żeby nie było wyjaśnie wam to na prawdziwych procentach bo znowu czepiać się będą:
moja liczba: 100 czyli 100% gracz 1: 50 (50%) gracz 2: 25 (25%) gracz 3: 25 (25%) i chcę zeby system tak to mi pokazał... ile procent ma kto a nie ja bym musiał mu to naliczać |
|
|
![]()
|
|
No to przecież ci napisałem kod:
Tak się wylicza procenty. I naprawdę wstyd ze tego nie wiesz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wookieb - programista jest jak chirurg... musi pić
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
no ok, dzięki. No nie wiem jeszcze wielu rzeczy, uczę się tylko tego, czego potrzebuje, nie będe sie uczył całego PHP tylko po to by napisać moduł, gdzie uzywam 10% tej wiedzy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A powinieneś nauczyć się całości, żeby mieć podstawy. Głupio piec ciasto nie mając piekarnika.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie będe sie uczył całego PHP tylko po to by napisać moduł, gdzie uzywam 10% tej wiedzy... raz, ze to jest podstawa jezyka: umiec pomnozyc i podzielic a dwa ze problem z php nie ma zadnego zwiazku: to jest podstawa matematyki. tak, wyliczenie procentu to matematyka. jedno podzielic przez drugie i pomnozyc przez 100 - no mnie tego w podstawowce uczyli.A naprawdę nie trzeba byc geniuszem by w php umiec uzyc dzielenia / i mnożenia *. No miej litośc ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no ok, pomyśle nad tym. Ogólnie powiem tak: nauczyć się całego PHP... no ok ale nie mam na czym, bo jaką książkę o PHP nie zacznę czytać to ciągle wydaje mi się, że to już umiem i w ogóle...
Ten post edytował kamilos809 11.08.2010, 20:43:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A myślałem, że jakiś ciekawy temat...
no ok, pomyśle nad tym. Ogólnie powiem tak: nauczyć się całego PHP... no ok ale nie mam na czym, bo jaką książkę o PHP nie zacznę czytać to ciągle wydaje mi się, że to już umiem i w ogóle... Ja jak otwieram Biblie PHP5 i MySQL, to jakoś ciągle się czegoś nowego uczę, a mimo to znam sposób jak napisać to co chcesz napisać... W sumie dobrze napisałeś - wydaje Ci się... Tu taki mały zarys:
Ten post edytował kuzdo 11.08.2010, 20:57:26 |
|
|
![]()
|
|
kuzdo - mogłeś jeszcze to zsumować boby się te 50 nie powtarzały
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie będę mu życia utrudniał
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 02:38 |