![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usiłuję wykorzystać zend search lucene do wyszukiwania pełnotekstowego - w tym celu pobrałem bibliotekę ZF - umieściłem katalog Zend (w którym jest m. in. katalog Search a w nim katalog Lucene) na serwerze. W pliku index.php mam kod:
I nie działa - mam błąd:
O co może chodzić ? Ten post edytował wiewiorek 21.09.2010, 18:57:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wymusić przez załączeniem bibliotek Zenda dodanie ścieżki do include_path:
albo
(nigdy nie pamiętam, w którą stronę są te ukośniki) // edit a jeśli z jakiś powodów masz zablokowaną funkcję ini_set to zedytuj plik konfigurcyjny php.ini, znajdź wpis include_path i dodawaj po dwukropku odseparowane kolejne ścieżki do załączania skryptów. Na końcu restart Apache'a i voila. Ten post edytował darko 22.09.2010, 12:16:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie - umieściłem katalog /library z ZF u siebie w głównym katalogu lokalnego serwera, do pliku index.php również położonego w głównym katalogu lokalnego serwera dodałem:
i działa - dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:27 |