![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam 4 tabele w bazie o strukturach
DEALBUMY - niemieckie nazwy albumów ze zdjęciami idalbde - identyfikator albumu idkatde - id kategorii w której jest album nazwaalbde - nazwa albumu ENALBUMY - angielskie nazwy albumów ze zdjęciami idalben - identyfikator albumu idkaten - id kategorii w której jest album nazwaalben - nazwa albumu DEKATEGORIE - niemieckie nazwy kategorii w ktorych są albumy idkatde - id kategorii nazwakatde - nazwa kategorii ENKATEGORIE - angielskie nazwy kategorii w których są albumy idkaten - id kategorii nazwakaten - nazwa kategorii chcę z niej pobrać dane do tabeli aby wyglądały mniej więcej tak pole1 - idalben/idalbde (ten sam numer, więc będę wyświetlał jeden) pole2 - album nazwa angielska pole3 - album nazwa niemiecka pole4 - kategoria nazwa angielska/kategoria nazwa niemiecka napisałem takie zapytanie, aby pobrać albumy w kategorii pierwszej ale zwróciło mi jakieś bzdury, problem jest w zapytaniu ale nie umiem poprawić
Chodzi o to aby utworzyć listę wszystkich albumów pogrupowanych wg kategorii, robię galerię i chcę móc przesuwać albumy zdjęć pomiędzy kategoriami, jakbym omyłkowo wstawił nie do tej co potrzeba. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W from uzywasz enalbumy, dealbumy, enkategorie, dekategorie
ale w WHERE nie laczysz tych tabel. Dlatego dostajesz wszystko mozliwe kombinacje tych tabel -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
źle coś robię, probowałem tak
Jeżeli dobrze cię zrozumiałem to chodziło o połącznie pól idkaten z tabeli enalbumy z idkaten z tabeli enkategorie i tak samo dla niemieckiej wersji, ale nic to nie zmieniło, dalej wyrzuca mi wszystkie rekordy Może coś niejasno napisałem, napiszcie to postaram się wytłumaczyć inaczej, ja nie mogę sobie poradzić Ten post edytował artur81 8.08.2006, 12:22:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze zgubiles jeden warunek
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za naprowadzenie i za to że nie podałeś rozwiązania na talerzu. Często lepiej dojść samemu do rozwiązania, przy okazji doczytałem sobie o złączniach
![]() Rozwiązanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dzięki za naprowadzenie i za to że nie podałeś rozwiązania na talerzu Przynajmniej Ty to doceniles. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:31 |