![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to mój pierwszy post na forum. Trafiam tu nie bez powodu gdyż niedawno nabyłem książkę PHP i MySQL Luke`a Welling`a i Laury Thomson. Postanowiłem coś się w tym pobawić. Nie przewidziałem, że mogę sczeznąć już po zainstalowaniu MySQL. Problem wygląda tak: po zainstalowaniu włączam usługę net start mysql, wszystko gra, ustawiłem ścieżki PATH zgodnie z instrukcją w książce, w kolejnym krokiem autorzy wnoszą z prośbą o usunięcie anonimowego usera:
Cytat wpisz: c:/.../mysql/bin/mysql use mysql (niestety tupojawia się komunikat, który dałem w drugim cytacie) delete from user where User='': quit c:/.../mysql/bin/mysqladmin reload Cytat Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g. Your MySQL connection id is 1 to server version: 5.0.0-alpha-nt Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the buffer. mysql> use mysql ERROR 1044 (42000): Access denied for user: ''@'localhost' to database 'mysql' mysql> Guglowałem i wiele ludzi sobie z tym poradzić nie mogło a jak już poradziło to w sposób dla mnie kompletnie niezrozumiały ze względu terminologii jaką stosowali. Pomocy, plis. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:29 |