![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem
![]() Mianowicie pisze maly sklep internetowy, ma byc na tyle prosty aby nie zakladac zadnych kont tylko potem wypelnia sie formularz i juz. Jak moge gromadzic rzeczy jakie juz kupil dany klient ? najlepiej chyba zrobic na sesjach, i tu mam problem ![]() poniewaz nie wiem jak zrobic aby sesia zapisywala zmienna do tablicy (sesja ma byc tablica, ta zmienna co ja bede odczytywac) prosze o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SESSION['user']['towar'] ?
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadeklaruj koszyk, np.
$_SESSION['koszyk'] = array(); a potem wrzucaj odpowiednie rzeczy do niego ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki o to chodzilo :*
nie to abym marudzil, ale cos nie dziala ![]() ![]() robie to poprzez array_puts($_SESSION['koszyk'], "$_POST['zmienna']"); jesli wpisze echo $_SESSION['koszyk'] to pokazuje sie Array ![]() a jesli wezme $_SESSION['koszyk']['0'] to jest Array ['0'] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli do session koszyk wpychasz cala tablice POST to musisz to zrobic inaczej
![]() Sprobuj to sobie wydrukowac funkcja print_f i zobacz czy dane siedza w sesji. -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
pokazuje mi tylko Array
![]() ja chce aby ta sesja byla tablica a wpycham pojedynczo informacje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tablice drukujesz za pomocą print_r
np. print_r($_SESSION) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:38 |