![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem .
Nie działa mi następująca część skryptu: <td width="700" height="200"> <? if($zalogowany == true){ //include("pobierz.inc"); echo "<frameset cols="100%"> <frame src="pobierz.inc" scrolling="yes"> </frameset>"; } else include("powitanie.inc"); ?> </td> Jeśli na przukład zrobię jako komentarz rameczek a odchaczę include("pobierz.inc"); to wszystko działa. Chcę jednak aby skrypt pobierz.inc odpalał się w pewnym obszarze ze skrollem dlatego zastosowałem rameczke, ale nie działa. Proszę o kontakt. Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[b]Kontakt: Używaj BBCode.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje sie tak dlatego, ze ramka traktowana jest jako osobny dokument php czy html a plikii z rozszerzeniem *.inc nie sa traktowane jako taki dokument.
Sprobuj tak stworz plik ramka.php o tresci: [php:1:c8a0201e55]<?php include('pobierz.inc'); ?>[/php:1:c8a0201e55] a w tresci twojego pliku z ramkami <frame src="ramka.php" scrolling="yes"> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zmieniłem plik na pobierz.php jednak nadal nie działa
Juz zresztą wczesniej zauważyłem to bo wkleiłem zwykłego temp.html zeby chociaż wysietlił jakis napisas. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zastosuj
Kod <iframe src="pobierz.php" />
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie, tak to się chyba nie da. Nie możesz definicji ramek (frameset) obsadzic wewnątrz dokumentu html; między td jak jest to u Ciebie. Ramki są nadrzędne i nie mogą być tak umieszczane. Jeśli chcesz coś umieścić w środku użyj "pływającej" ramki - iframe. Nie zapodam Ci teraz sposobu jak to zrobić, ale na pewno sobie poradzisz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no przeciez ja napisalem jak to zrobic
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no przeciez ja napisalem jak to zrobic
No to piwo dla Ciebie :wink: Jak zaczynałem pisać, to Twojego postu jeszcze nie bylo, więc go nie widziałem. |
|
|
![]()
|
|
dzieki działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:56 |