![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
otóż mam problem z przesłaniem danych do formularza przy zaznaczonym polu checkbox. Jestem świeży w php więc jakby dało rade jakąś podpowiedź bądź sprostowanie bo pewnie popełniam jakiś błąd merytoryczny. Do tej pory skleiłem: plik users.php (ma za zadanie wczytac wszystkich userów dodatkowo przy każdym checkbox wraz z trzema buttonami, usuwanie i dodawanie userów działa bez problemu jednak przy edycji coś nie gra, sądzę że jest to problem z przesłaniem danych do pliku user_edit.php ![]() users:
oraz user_edit.php:
... i dalej tabela w którą ma wczytyc się wybrany rekord. Proszę o pomoc i jakieś wskazówki... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłasz post a w user_edit.php masz $_GET["checkbox"]. Spójrz jak masz przy usuwaniu.
-------------------- ---------------------------------------------------------
https://twitter.com/#!/RafalTokar |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd bierzesz wartość $count?
Poza tym w przypadku checkboxów lepiej zamiast for używac foreach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wartosc $count istnieje tylko w pliku users.php i ma za zadanie jak wyczytałem zwracać liczbę wierszy w wyniku, ale Ty pewnie o tym wiesz;)
tak więc powinienem przesłać zmienną $count również do user_edit.php ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 25.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ehh dalej jest coś nie tak, może jeszcze jakieś propozycje?
teraz jest tak: user_edit.php:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, wszystko fajnie ale musisz umieścić wartość count jako wartość jakiegoś pola w formularzu. Dodaj w wewnątrz formularza (pomiędzy <form></form>) takie pole:
Oczywiście wcześniej w skrypcie, w tym samym pliku, musisz mieć zadeklarowaną zmienną $count z odpowiednią wartością. -------------------- ---------------------------------------------------------
https://twitter.com/#!/RafalTokar |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:18 |