![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż tworzę pewny moduł gdzie dane, które się długo generują były cashowane (tzn. po pierwszym jego uruchomieniu zostały zapisane do pliku i przy kolejnych uruchomieniach wygenerowane dane będą pochodzić z pliku). Utworzyłem coś takiego:
Tablica users zawiera id uzytkowników. W każdej pętli następuje przelogowanie użytkownika (dokładnie zmiana sesji), a następnie ajaxem utworzenie danych wg obecnie zalogowanego użytkownika. Obecny mechanizm działa (w folderze można jedno po drugim zobaczyć jak generują się pliki) problem w tym, że strona się cały czas ładuje nie pokazując treści, a dopiero po wygenerowaniu wszystkich plików ukazuje się z pełnym paskiem, gdzie wszystko jest już ukończone. Co zrobić, aby dane pokazywały mi się na żywo ![]() Wyłączyłem tryb asychroniczny (async: false) - strona się wtedy nie ładuje, ale nie wiem czemu generuje mi się tylko jeden plik - po za tym powoduje to, że odpalają się wszystkie ajaxy na raz przez co nie mogę wygenerować postępu działania. Dobra rozwiązałem sam ten problem. Ajax poszedł nie w pętli jako for tylko w pętli rekurencyjnie, gdzie rekurencyjnie funkcja wywoływała się w zdarzeniu done. Ten post edytował smiady 28.05.2014, 15:09:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:30 |