![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam....mam problem z formularzem i dodaniem wartosci do bazy....tzn. chce zrobic tak aby po wykonaniu formularza nie mozna bylo powrocic do niego przyciskiem wstecz w przegladarce ...druga sprawa jest taka ze ten formularz powinien byc wywolywany 3 razy poniewaz bedze przeprowadzal 3 pomiary i na samym koncu chce aby wyswitlal wszystkie pomiary i poprzez zatwierdzenie wartosci zostaly wpisane do bazy...prosze o jakas podpowiedz jak to zrobic
kod formularza
kawalek kodu przetworz.php
(IMG:http://forum.php.pl/uwaga.gif) A do html [html] poprawiam --- nospor myslalem zeby zrobic to tak aby po wpisaniu numeru wodomierza system zapamietywal ten identyfikator i przy drugim i trzecim pomiarze wyswitlal tylko formularz do wpisywania wartosci i ewenetulanie wyswitlal numer wodomierza....tylko nie za bardzo wiem jak to zrobic...wiem ze cos takiego da sie zrobic w oparciu o sesje ale nie wiem jak zrob to aby przy kliknieciu wstecz formularz sie nie wyswitlal...prosze o pomoc...z gory dziekuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy wyślesz formularz, to w skrypcie, który będzie dodawał do bazy danych, musisz ustawić jakąś zmienną "sesyjną":
a w samym formularzu zrób:
To by było na pierwszą część pytania. A na drugą część: Na pewno w skrypcie dodawania do bazy masz:
W samym formularzu, sprawdzaj czy jest jakaś wartość w zmiennej $_SESSION['ID_czegos_tam'] i jeśli nie ma, to wyświetl cały formularz, a jak jest to:
Mam nadzieje, że dobrze zrozumiałem problem....powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za pomoc...z pierwszym problemem sobie poradzilem bez problemu ale przy drugim mam dylemat...
czy moge zrobic tak ze przy pierwszym wypelniu formularza i dodaniu danych do bazy ,zarejestuje do sesji numer wodomierza:
i pozniej sprawdze w formularzu
może jednak sie nauczysz korzystac z bbcode ? poprawiam ---- nospor to wyswitl numer wodomierza i ponownie formularz w celu wypelnienia danych do 2 pomiaru ?.... tylko pozniej jak zrobic zeby system wiedzial ze po wpisaniu danych z 2 pomiaru mial przejsc do 3 i zarazem ostaniego pomiaru ? w tym tkwi moj problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:30 |