![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem nieoczekiwany problem, po zaistanowaniu php i mySQLa, dodałem sobie phpmyadmin. php mi działa, serwer mysqla też natomiast gdy odpalam phpmyadmin to zamiast całego panelu do zarządzania bazami wyskakuje mi tekst "nie udało się załadować modułu mysql, proszę sprawdzić konfiguracje php". Czy mam coś przestawić w php.ini?? jak to skonfigurowac by działało??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest problem z phpMyAdmin tylko z php.ini.
Usuń znak ";" w lini: Kod ;extension=php_mysql.dll i plik libmysql.dll skopiuj do /Windows/System/ (w standardzie)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem php 5.0.2 ale zainstalowałem werje 4.3.9 i wszystko gra.:] dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MoD @ 2004-10-06 07:55:09) To nie jest problem z phpMyAdmin tylko z php.ini. Usuń znak ";" w lini: Kod ;extension=php_mysql.dll i plik libmysql.dll skopiuj do /Windows/System/ (w standardzie)Mam taki problem jak wyrzej Cytat nie udało się załadować modułu mysql, proszę sprawdzić konfigurację php Server na slackware Apache 1.3.31 mysql 4.0.20 php5.0.2 doinstalowany z pakietów Kod extension=mysql.so jest odremowane co morze by przyczyną? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:35 |